• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Güzel Bayram Dilekleri

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2017, 00:00

Olumlu düşünceler, iyilik yapma içgüdüsü ve karşılıklı saygı duygusu toplum hayatının önemli unsurları arasında yer almaktadır. İş dünyasında olumlu tavır ve davranışlar da büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca olumlu düşünceler insanlara daha işin başlangıcında pozitif enerji ve güç vermektedir. Olumlu düşüncelere sahip insanlar hayatın kendilerine neler verdiğini daha kolay fark edebilmekte ve zorlukları nasıl aşacakları konusunda birtakım çözümler bulabilmektedir.

İş hayatında insanların yeteneklerini geliştirebilmeleri ve başarıya ulaşabilmeleri olumlu düşüncelere sahip olmalarına ve farklılık yaratma kararlılığını sürdürmelerine bağlı bulunmaktadır. Kuruluşların iş hedeflerine ulaşabilmeleri için tüm çalışanlar arasında işbirliğinin ve dayanışma ortamının teşvik edilmesi zorunlu olmaktadır.

Bayram günleri insanlardaki olumlu düşüncelerin ön plana çıktığı sayılı günler arasında bulunmaktadır. Olumlu düşünceler insanları daha huzurlu ve daha dengeli yapmaktadır. Bir başka deyişle, ortak amaçlar ve olumlu düşüncelerle yola çıkan insanlar birlikte sinerji yaratabilmekte ve daha iyi sonuçlar alabilmektedir. Olumlu düşünceleri hayatın bir parçası haline getirmek, olumsuz önyargılardan ve kuşku dolu düşüncelerden de uzak durmak önemli olmaktadır.

İstihdam sorununun çözümü öncelikle yurtiçi üretim miktarının ve ekonomik faaliyetlerin daha da artırılmasını gerekmektedir. Bu amaçla yeni teknolojilere dayalı sanayi yatırımlarına ihtiyaç duyumaktadır. İstihdam sorununun çözümü karşılıklı denge kurulmasını gerektiren bir üretim ve tüketim süreci olarak karşımıza çıkmaktadır.

İnsanlar arasındaki karşılıklı saygı ve güven ortamının ön plana çıkması açısından bayramlar büyük bir önem taşımaktadır. Bayramlar ayrıca toplum hayatında iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmanın önemini de gündeme getirmektedir. Bayramların insanlara aşıladığı olumlu duygulara ve güzel dileklere sadece bayram günlerinde değil, hayatın her döneminde ihtiyaç duyulmaktadır.

Verimli çalışmalar ve yenilikler çoğu zaman kendilerine güven duyulan ve yetki verilen elemanlar tarafından gerçekleştirilmektedir. İnsan kaynaklarının çalıştıkları kuruluşu sahiplenme duygusu ve özverili çalışmaları o kuruluşun en önemli varlıkları arasında yer almaktadır. İnsan kaynaklarının verimli ve özverili çalışmalarının sağlanmasında olumlu duygular ve güven ortamı etkili bir rol oynamaktadır. Güzel bayram dilekleri iş dünyası için de motivasyon sağlayacak özellikler göstermektedir.

Karamsar düşünceler ve olumsuz beklentiler çoğu zaman istenmeyen sonuçların alınmasına sebep olmaktadır. Günümüzde yeni teknoloji yatırımlarının, katma değeri ve rekabet gücü yüksek istihdam imkanlarının artırılması büyük bir önem taşımaktadır. Dünyayı saran küresel rekabet ve ekonomik darboğazlar karşısında daha başarılı sonuçlar alabilmek için insan kaynaklarının ve üretim potansiyelinin daha etkili bir biçimde değerlendirilmesi gerekmektedir. Bayramla birlikte gündeme gelen olumlu duyguların ve güzel dileklerin sürekli olmasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA