• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Doğum günümde konser

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2017, 00:00

Her zaman denk düşmez. Bu yıl doğum günümle bir konser performansımız çakıştı. Üstelik o kadar da değil... 25 Şubat Sabahattin Ali'nin de doğum günü. Ve Aysun'la bizim bu yıl ki konseptlerimizden biri "Sabahattin Ali 110 Yaşında" konserleri... İşte bu konseptin ilk konseri dün Edremit'teydi.
Hem benim, hem Sabahattin Ali'nin doğum günlerimiz bir arada kutlandı.

İnsan hissettiği yaştadır. Buna kesin inanıyorum.
İlk gençlik yıllarımdan itibaren arkadaşlarımın çoğunu benden yaşça büyük, daha olgun, deneyimli ve bilgili kişilerden seçmeye başlamıştım. Bu nedenle 30'larımda da, 40'larımda da kendimi olgunluk ve bilgelik açısından hep yaşça daha büyük hissettim.
Elli yaşımdan sonra özellikle Aysun'un uyarılarıyla sağlığıma daha çok dikkat ettim ve yaş aldığım halde, yaşlanmayı durdurdum.
Şimdi 70 yaşından bir gün almış Ali'yi fizik, enerji ve performans olarak hiç değişmemiş hatta eskisinden daha formda görüyorum.

Olay yaşadığımız yıllarda değil. Kendimize ne kadar bakıp, nasıl hissettiğimizde.
En büyük düşmanımız stresten kimse uzak duramıyor. Ne kadar aldırmaz olsak da stresin dokunup hasar vermediği insan yok.
Tek yol, sıkıntıyı tolere edebilme ve bir an önce ondan sıyrılabilme becerisi. Sanırım onu başarabilenler daha huzurlu ve haliyle moralli oluyorlar ve bu sağlıklarına da, fizik yapılarına da yansıyor.

Yaşadığım 70 yılın kendime göre büyük değişimlere yol açan kilometre taşları var.
Özetle:

Yaş: 17-18... Müziğe ilk adım. Yeni As ır'da ilk gazete köşem. İzmir Radyosu'nda program yapmaya başladım... "Los Sombreros" ve "Sputnik-6" orkestralarımızı kurup sahneye "Merhaba!" dedik.
Yaş: 20-21... İzmir Radyosu'nda sınavı kazandıktan sonra prodüktör olarak kadrolu çalışmaya başladım... İlk 45'lik plağım Philips şirketinden yayınlandı... TRT televizyonunda sunuculuk kariyerim başladı.
Yaş: 23... TRT'de futbol maç spikerliğine başladım...
Yaş: 26... Kendi plak şirketimi kurarak plak yapımcılığına adım attım ve İstanbul'a transfer oldum...
Yaş: 27... "Hey Gidi Dünya Hey"le gelen popülarite...
Yaş: 28... İlk evliliğim.
Yaş: 31... İlk enternasyonal başarı: Seoul Şarkı Yarışması... "Dostluğa Davet"...
Yaş: 34... İlk eşimle boşandık... Erkekçe Dergisi'nin yazı işleri müdürü olarak profesyonel gazetecilik dönemim başladı...
"Dönme Dolap" şarkımla Türkiye Eurovision elemeleri birinciliğini kazandık...
Yaş: 38... Aysun'la evlendik...
Yaş: 42... Erkekçe'den ayrılıp dört arkadaşımla Anadolu yayıncılık film yapım şirketini kurduk ve 4 yıl genel müdürlük yaptım...
Yaş: 43... Baba oldum. Kızımız İlkyaz dünyaya geldi...
Yaş: 44... Star televizyonunda bir sezon boyunca "Futbol Stüdyosu" programını sundum...
Yaş: 46... Show Radyo'nun Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptım...
Yaş: 59... "41 Kere Maşallah" adlı Tribute albümüm yayınlandı. Albümde 36 sanatçı performanslarıyla yer aldı...
Yaş: 64... "Anılarla Piştim Şimdi Demleniyorum / Hey Gidi Dünya Hey" adlı kitabım Doğan Müzik'ten yayınlandı. Biyografimi ve anılarımı yazdım...
Yaş: 67... 50'inci sanat yılımı Açıkhava Tiyatrosu ve Zorlu PSM'de verdiğim harika iki konserle ve dostlarımla kutladım...

47 yaşımdan beri hiçbir yere bağlı olmadan kendi aile şirketimizi yönetiyor ve müzik çalışmalarımı sürdürüyorum.
Lions, Rotary gibi birçok sivil toplum örgütünde görev aldım. Yıllarca Popsav, Mesam, Müyorbir gibi müzik vakıf ve birliklerinin yönetim kadrolarında bulundum. 2011'den beri Galatasaray Kulübü Divan üyesiyim.
Yeşiller Partisi'nin kurucuları arasındaydım.
Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Danışmanlığı, Şişli Belediyesi Meclis Üyeliği de yaptım...

70 yılda, hayatta en önemli şeylerin ailem ve sağlığım olduğunu öğrendim. Arkamda şimdilik 300 küsur beste ve şarkı sözü, iki müzikal; şarkıcı-yorumcu olarak 16 single plak, 2 long-play, 12 kaset, 10 CD; prodüktör olarak da 71 single plak, 30 long-play, 25 kaset, 24 CD bıraktım...
Sanat ve sahne çalışmalarımız hızla devam ediyor. İnşallah hız kesmeden devam edecek...
İzmir Alsancak'lıyım ve İzmir sevdam hiç azalmadı.
Bu günkü köşemi bencillik yapıp kendime ayırdım. Hoşgörünüzle...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA