• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

SATICI VE LION

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2017, 00:00

Kış geceleri çalışmıyorsak en büyük eğlencemiz sinema.
Pazar yazılarımın çoğunluğu da gördüğümüz filmleri sizlerle paylaşmak oluyor... Bu hafta 4 film izledik ve ikisinden çok etkilendik. Önce onları paylaşalım...

SATICI
On gün önce Yabancı Dilde En İyi Film Oscar adayları açıklandı. İranlı yönetmen Asghar Farhadi'nin "Satıcı" adlı filmi beş adaydan biri.
Bizde de vizyona girince hemen izledik.
Adını bir zamanlar Marilyn Monroe'nun eşi olarak da hatırladığımız Arthur Miller'in klasiği Satıcının Ölümü'nden alan bu film izlenmeye değer. Farhadi, anlatımıyla izleyicinin yüreğine dokunmayı başarmış. Oyuncular da çok başarılı. Film başından itibaren sizi içine çekiyor ve finaline kadar sürüklüyor...

LION
"Lion" bir ABD, Avustralya, İngiltere ortak yapımı. Hindistan ve Avustralya'da geçiyor. "Sloomdog Millionare" filminde Hindistan'dan etkilenmiştim ama bu filmde Hindistan bir başka yüzüyle çarptı beni. Hele başrol oyuncusu diyebileceğim küçük Hintli çocuk 5 yaşındaki Sunny Pawar muhteşem oynuyor. Filmdeki adı Saroo ve film adını onun isminden alıyor.
Anlamı aslan... "Lion" yaşanmış bir öyküyü sunuyor izleyiciye. Oyuncu kadrosu bir hayli zengin. Nicole Kidman da var, Rooney Mara da.
Mara'yı ilk kez 2015'te "Carol" adlı filmde izlemiştik. Filmin kahramanı Saroo'nun 20 yıl sonraki halini oynayan Dev Patel'i "Sloomdog Millionare" filmiyle tanımıştık. O da rolünün hakkını veriyor. Filmin temposu da, görüntüleri de başarılı. Beş yıldızdan dördünü hak eden bir film. Altı dalda Oscar'a aday oldu. En iyi film, en iyi yardımcı kadın oyuncu (Nicole Kidman), en iyi yardımcı erkek oyuncu (Dev Patel), en iyi uyarlama senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi film müziği...
Seveceksiniz... Kaçırmayın...

VEZİRPARMAĞI
Sinemada tiryakisi olmaya başladığım Mahsun Kırmızıgül'ün karşımıza nasıl bir filmle çıkacağını merak ediyor ve heyecanla bekliyordum. Ön yargıyla yaklaşanların hiçbirisine kulak vermedim ve büyük bir hevesle gittim. Ne yazık ki hayal kırıklığı oldu benim için. Oyuncular, görüntüler, kostümler, müzikler iyi ama ortaya çıkan film Mahsun'un yükselttiği çıtayı bir hayli aşağıya indiriyor.
Yasemin Yalçın'dan Gülben Ergen'e, Rana Cabbar'dan Ece Uslu'ya, Ali Sürmeli'den Peker Açıkalın'a ve kekeme Mahsun Kırmızıgül'e kadar değişik tiplemeler var. Cinsellik dozu biraz kaçırılmış, senaryo zayıf, komedi olarak pek güldürmüyor olabilir ama sıkılacağınızı hiç sanmıyorum.

İÇERİDE
İçeride- "Shut In" bir gerilim filmi.
Başrolde Naomi Watts var. Gerilimden hoşlananları ne kadar tatmin eder bilemem ama ben merakla izlemeye başladıysam da geçen süre içinde sıkıldığımı hissettim. Son seçeneklerinizden biri olabilir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA