Gün geçmiyor ki yepyeni tatlar içeren lokantalar açılmasın. Çoğu başarılı. İyi de oluyor. Değişik lezzetleri tadıyoruz. Geçen hafta Alsancak'ta bu güzel lezzetlerden birine gittik mimar arkadaşım İlknur ile. Uzun zamandır methediyordu bu lokantayı. Ev yemekleri yapılıyor. Saat 1'de yeni yemeğe geçiyor, çünkü kalmıyor. Tüm ev yemeklerinin yanı sıra en önemli özel gösterileri Boşnak Böreği. 2004 yılından beri sadece börekle başladıkları işe, müşterilerinin yoğun talebini alan Boşnak mönüsü, sarma, dolma ile devam ediyorlar, ev yemekleriyle mutfaklarını renklendiriyorlar. Ev baklavası, kalburabastı, balparmak da tatlılarından bazıları. En çok 'annemin böreği' 'eşimin sarması' laflarına seviniyorlar. Yemek yarışmasında 'şevketibostan' ile altın madalya bile almışlar. Onları gururlandıran bir şey de ünlü sanatçıların, iş adamlarının, ev hanımlarının, birçok siyasi parti başkanının ve başbakanımızın İzmir'de olduklarında gelmeleri veya sipariş vermeleriymiş, bilhassa Boşnak böreğinden. Aysa ve kız kardeşini tebrik ediyorum.Alaçatı'da bir hayal mağazası: POP
Alaçatı'da pazar yürüyüşü yapalım dedik Oya Germen ve kızları Ayşe ve Oya ile. Önce Zeynep'in evine uğradık. Harika bir yuva yaratmışlar kocası ile. Limonatalarımızı içip minik turumuza başladık. Meğer nereleri biliyormuş şu Oya'nın kızları. Hele hele bir dükkana girdik ki çıkamadık. 1950'lerden 1975'lere kadarki dönemin aksesuvarlarını, aletlerini ne güzel de biriktirmiş ve sunmuş Muzaffer Poyraz. 20 senedir Amerika ve Avrupa'dan her tarz aksesuarı getirmiş, toplamış benzersiz bir koleksiyon oluşturmuş. Poyraz İzmir'de sigorta eksperi olarak vazifeli. Ankara'dan 6 yıl evvel İzmire gelmiş. Bu hobisini de bilhassa hafta sonları Alaçatı'da yerine getiriyor. O kadar çeşit var ki nereden başlarım bilemem.
Eski bardaklar, küllükler, buzdolapları, afişler, kameralar, saatler, hatta oyun makineler, Oyuncaklar bile var. Dükkan sanki bir hayal mağazası. Hafta sonları bu güzel mekanı mutlak ziyaret edin müze niyetine derim. Bu değişik dükkanın adı POP, Hacı Memiş Sokağı'nda...
