• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2017’nin magazin bombaları ÇAĞRI ZORER

2017'nin magazin bombaları

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.12.2017, 00:00

İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakırken geçtiğimiz yıla damga vuran olaylar Oscar töreninde yanlış anons skandalı ile başladı... Doğan bebekler, iyileşen hastalıklar ve konserdeki terör dehşetine kadar daha bir çok olay yaşandı... İyisiyle kötüsüyle bir yılı daha geride bırakırken geçtiğimiz yıla damga vuran olaylar Oscar töreninde yanlış anons skandalı ile başladı... Doğan bebekler, iyileşen hastalıklar ve konserdeki terör dehşetine kadar daha bir çok olay yaşandı...


Kraliyet Ailesi için yoğun bir yıl oldu

2017 İngiliz Kraliyet Ailesi için birçok gelişmenin yaşandığı bir yıldı. Mayıs ayında Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın kız kardeşi Pippa Middleton ve milyoner finans uzmanı James Matthews görkemli bir törenle dünya evine girdi. Eylül ayına geldiğimizde ise, Kraliyetten yapılan resmi açıklama ile Düşes Kate Middleton ile Prens William'ın üçüncü çocuklarını bekledikleri müjdelendi.
Hamileliği duyulduktan sonra Kate Middleton katıldığı her etkinlik magazinin basının gündeminde yer alırken, Düşes'in yaşadığı sağlık sorunları sık sık masaya yatırıldı. Ve yılın en çok konuşulan ilişkisi Prens Harry ile oyuncu Meghan Markle aşkı Kasım ayında resmiyete dönüştü. Yıl boyunca basından kaçarak ilişkilerini yürüten sansasyonel çift nişanlanarak evlilik yolunda ilk adımı attı. İngiliz Kraliyeti önümüzdeki bahar yapılacak düğünün hazırlıklarına başlamış durumda.

Clooney ve Beyonce ikizlerini kucakladı

2014'te Venedik'te görkemli bir tönrele evlenen Oscar ödüllü oyuncu ve yönetmen George Clooney ile Lübnan asıllı avukat eşi Amal Clooney, beklendiği üzere ikiz bebeklerini 6 Haziran'da kucaklarına aldılar. 2017'nin ikiz bebek getirdiği bir diğer ünlü çifti de, Jay Z ve Beyonce ikilisiydi. Şubat ayında Instagram hesabından yaptığı paylaşımla ikizlere hamile olduğunu duyuran Beyonce, bu paylaşımla Instagram tarihinin en çok beğeni alan paylaşımına imza atmış oldu. Çift, 13 Haziran'da doğan kızlarına Rumi, oğullarına ise Sir adını verdi.

Hollywood'ta taciz skandalı

2017'de en uzun süre manşetlerde kalan olay şüphesiz Hollywood'taki taciz skandalıydı. İtalyan oyuncu Asia Argento, Harvey Weinstein'in kendisine tecavüz ettiğini itiraf ederek yılın bombasını patlattı. Henüz olayın şoku atlatılamamışken, Angelina Jolie ve Gwneth Paltrow da Weinstein tarafından taciz edildiğini itiraf etti. Yapımcı hem yapım şirketinden kovuldu hem de eşi Georgina Chapman tarafından terkedildi.

Ariana Grande konserine terör saldırısı

Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin Manchester'daki konserinde yaşanan terör saldırısı yılın üzücü olaylarındandı. Konser alanında gerçekleşen patlamada aralarında çocukların da olduğu en az 22 kişi hayatını kaybetti, 59 kişi de yaralandı. Manchester polisinin yaptığı açıklamada, patlamanın el yapımı patlayıcı kullanan bir saldırgan gerçekleştirildiği ifade edildi. Saldırgan patlama sırasında öldü. Kızıyla konsere giden bir görgü tanığı yaşanan faciayı "Ariana, 'Güle güle Manchester!' dedi, ışıklar kapandı ve iki büyük patlama sesi geldi." sözleriyle özetledi.

Chris Soules eve hapsoldu

Amerikalı TV yıldızı Chris Soules'ın Iowa'da kamyonetiyle yaptığı trafik kazası, bir traktörün hendeğe yuvarlanmasına neden olmuş ve kazada traktörü kullanan kişi hayatını kaybetmişti. Nisan ayında gerçekleşen kazada, Soules'ın olay yerinden yürüyerek kaçması ve ambulans bile çağırmaması polisi harekete geçirdi. Iowa emniyeti tarafından kısa sürede yakalanıp gözaltına alınan Chris Soules'ın kaza sırasında alkollü olup olmadığı henüz netlik kazanmazken, ünlü yıldızın mahkemeye yaptığı başvuru reddedildi. Soules'ın avukatları yaptıkları savunmada Chris Soules'ın kazadan sonra kaçmadığını yardım çağırmaya gittiğini ve olay yerine gelen yardım ekiplerini kendisinin çağırdığını iddia etti. Mahkeme bu savunmayı kabul etmeyip dava sonuçlanana kadar Soules'ın ev hapsinin devamına karar verdi.

Oscar skandalı

2017'nin ilk skandalı 89. Oscar töreninde yaşandı. Hollywood'un emektar oyuncularından Warren Beatty ve Faye Dunaway'ın en iyi film ödülünü kazanan filmin La La Land olduğunu anons etti ve filmin tüm ekibi sahneye çıktı. Teşekkür konuşmaları yapılırken sıra filmin yapımcılarından Fred Berger'e geldiğinde ise beklenmedik bir gelişme oldu. Zarfların karıştığı açıklandı ve La La Land'in diğer yapımcısı Jordan Horowitz de yapılan yanlışı düzeltmek için devreye girdi. Horowitz, "Hayır hayır, bir hata var. Moonlight, en iyi film ödülünü siz kazandınız... Bu bir şaka değil" diyerek, Moonlight ekibine seslendi. Büyük bir mutluluk yaşayan La La Land ekibinin sevinci de yarım kaldı. La La Land ekibi daha sahneden inmemişken, Moonlight ekibi sahneye çağrıldı ve ödül gerçek sahibine teslim edildi. Warren Beatty ve Faye Dunaway yaptıkları açıklamada "Bize verilen zarfın içindeki kartta, 'Emma Stone - La La Land' yazıyordu. Bu yüzden kazanan filmin La La Land olduğunu düşündüm" diyerek özür diledi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA