• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kırmızı Halı’da siyah protesto ÇAĞRI ZORER

Kırmızı Halı’da siyah protesto

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.01.2018, 00:00
75. Altın Küre Ödülleri’nde kadın oyuncuların siyahlara bürünmesi gecenin en çok konuşulan olayı oldu. Taciz skandallarını protesto etmek için siyah giyinen aktrisler sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla tüm dünyada farkındalık yarattı

Oscar ödüllerinin habercisi olarak kabul edilen Altın Küre Ödülleri dün gece Los Angeles'ta The Beverly Hilton Otel'de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. 75. Altın Küre Ödülleri'nde kadın oyuncuların siyahlara bürünmesi gecenin en çok konuşulan olayı oldu. Hollywood'un ünlü yapımcısı Harvey Weinsten hakkında çıkan taciz iddialarıyla başlayan ve daha sonra çığ gibi büyüyen skandalları protesto eden ünlü isimler siyah giyindi. Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda, "Why i am wearing black?" (Neden siyah giyiyorum?) etiketini kullanan oyuncular tüm dünyada farkındalık yarattı. Oscarlı oyuncu Reese Witherspoon'un başlattığı "Time's up" (Zaman doldu) hareketine de destek veren ünlüler, güzel oyuncunun tasarladığı rozetleri kırmızı halıda yakalarında bulundurdu. Seth Meyers'ın sunuculuğunu yaptığı gecede adı taciz skandalıyla anılan Harvey Weinsten'e atıfta bulunarak "Fil bu gece aramızda değil" diyen ünlü sunucu büyük alkış aldı.

FATİH AKIN DAMGASI

Hollywood Yabancı Basın Birliği'nin verdiği oylarla belirlenen ödüllere damgasını vuran isim Fatih Akın oldu. Her filmiyle adından söz ettiren başarılı yönetmen, son filmi Paramparça ile Yabancı Dilde En İyi Film ödülüne layık görüldü. Mini dizi ve TV kategorisinde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alan Nicole Kidman sahneye "İşte kadınların gücü" tezahüratlarıyla çıkarken, TV-Drama kategorisinde The Handmaide's dizisindeki rolüyle aynı ödülü kazanan Elizabeth Moss ise, ödülünü feminist yazar Margaret Atwood'a ithaf etti. Gecenin en çok merak edilen En iyi Film ödülünün sahibi Three Billboards Outside Ebbing, Missouri oldu.

KİM İNANIR 51 YAŞINDA OLDUĞUNA

Amerikalı oyuncu ve eski güzellik kraliçesi Halle Berry hafta sonu Batı Hollywood'ta görüntülendi. İki çocuk annesi 51 yaşındaki oyuncunun formunu hala koruduğu gözlerden kaçmazken, güzel aktrisin son aylarda boksla ilgilenmesi fit kalmasına etki etmiş görünüyor. Geçtiğimiz yıl üç filmde rol alan güzel oyuncu, herhangi bir projeye imza atmayarak 2018'i dinlenerek geçireceğinin sinyallerini verdi.

TATLI CADI SABRİNA GERİ DÖNÜYOR

Netflix'in daha önce duyurusunu yaptığı The Chilling Adventures of Sabrina uyarlamasından haberler düşmeye başladı. Tatlı cadıyı oynayacak aktrisin kim olacağı merak uyandırırken şirketten yapılan açıklama ile güzel oyuncu Kiernan Shipka'nın Sabrina rolünü üstleneceği duyuruldu. Mad Men ve Feud: Bette and Joan dizilerindeki başarılı performansıyla adından söz ettiren Shipka'nın başrole getirilmesi sosyal medyada olumlu yorumlar aldı.

HASILAT REKORU KIRDILAR

Amerikalı rock grubu Guns N' Roses ile Londra merkezli İngiliz grubu Coldplay'in çıktıkları turnelerin toplam hasılatı 1 milyar doları buldu. 2016 ve 2017 yıllarında müzisyenlerin çıktıkları turneleri mercek altına alan Billboard Boxscore'un yayınladığı rapora göre;
Coldplay, A Head Full of Dreams adını verdiği turneden 525 milyon dolar hasılat elde ederken, efsanevi rock grubu Guns N' Roses, Not in This Lifetime turnesiyle 475 milyon dolar kazandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA