• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘En iyi filmde sürpriz yok’ ÇAĞRI ZORER

‘En iyi filmde sürpriz yok'

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2018, 00:00
En İyi Film kategorisinde tahmin edilen 9 film Oscar adayı oldu. Altın Küre Ödülleri’nde, Yabancı Dilde En İyi Film ödülünü kazanan Fatih Akın’ın ‘Paramparça’ filminin ilk beşe girememesi şaşkınlık yarattı

90. Oscar Ödülleri adayları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Bu yıl, 4 Mart'ta görkemli bir törenle sahiplerini bulacak ödüllere aday olan isimler ve yapımlar belirlendi. En çok merak edilen kategorilerin başında gelen En İyi Film adayları arasında sürpriz yaşanmadı ve tahmin edilen 9 film adaylık kazandı. Altın Küre Ödülleri'nde 7 dalda adaylıkla ses getiren Shape of Water ve 4 dalda ödül kazanarak gecenin galibi olan Three Billboards Outside Ebbing, Missouri filmleri Oscar adaylıklarıyla da dikkat çekti. Oyunculuklar tarafında ise, Octavia Spencer'ın birçok filminde canlandırdığı karakterlerden çok da farkı olmayan Zelda performansı, başarılı oyuncuya bu yıl da adaylık getirince, sosyal medyada sinemaseverlerden tepki topladı.

AKIN ADAY OLAMADI

Adaylıklar arasında en büyük hayal kırıklığı yaratan kategori ise, Yabancı Dilde En İyi Film adaylarında yaşandı. Oscar'ın habercisi olarak kabul edilen Altın Küre Ödülleri'nde, aynı kategoride ödülü kazanan Akın'ın filmi adaylık kazanamadı.
Bulunduğu kategorinin en güçlü yapımlarından biri olan 'Paramparça'nın ilk beşe girememesi sinema dünyasında hayal kırıklığı yarattı.

EN İYİ FİLM

Uğur Böceği / Lady Bird
Get Out / Kapan
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Suyun Sesi / Shape of Water
Dunkirk
The Post
Call Me By Your Name
En Karanlık Saat / The Darkest Hour
Phantom Thread

EN İYİ YÖNETMEN

Christopher Nolan, Dunkirk
GuIllermo del Toro, Suyun Sesi / The Shape of Water
Jordan Peele, Kapan / Get Out
Greta Gerwig, Uğur Böceği / Lady Bird
Paul Thomas Anderson, Phantom Thread

EN İYİ ERKEK OYUNCU

Daniel Kaluuya, Kapan / Get Out
Gary Oldman, En Karanlık Saat / Darkest Hour
Daniel Day-Lewis, Phantom Thread
Denzel Washington, Roman J. Israel, Esq.
TImothee Chalamet, Call Me By Your Name

İYİ KADIN OYUNCU

SaoIrse Ronan, Uğur Böceği / Lady Bird
Margot Robbie, I, Tonya
Frances McDormand, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Meryl Streep, The Post
Sally Hawkins, Suyun Sesi / The Shape of Water


SLAYER DAĞILIYOR MU?

80'li yıllara damgasını vuran trash metal grubu Slayer, turne hazırlıklarını tamamladıktan sonra sosyal medyadan tanıtım turlarına başladı. Grubun resmi Twitter hesabından turne ile ilgili paylaşılan son tweet ise kafaları karıştırdı. Sıkı bir hayran kitlesine sahip olan grubun yaptığı paylaşımda "Son yaklaştı..
Slayer, tek bir dünya turu ile vedasını yapacak" ifadesi kullanıldı. Bu tweetin "son turne" anlamında mı yoksa "Slayer'ın dağılacağı" anlamında mı olduğu merak uyandırdı. Konuyla ilgili grup üyelerinden ise bir açıklama gelmedi.

ZAMANDA KIVRILMA'NIN FRAGMANI HEYECAN YARATTI

Çektiği "13." adlı belgeseliyle Oscar adaylığı kazanan Amerikalı yönetmen Ava DuVernay'in yeni filmi "Zamanda Kıvrılma" yayınlanan fragmanıyla beklentileri yükseltti. Üç çocuğun kaybolan babalarını aramak için çıktıkları macerayı anlatan filmde; uzay, paralel evrenler ve zaman yolculuğu gibi birçok eğlenceli bilim-kurgu ögesini hikayesinde barındıran yapım, türün ilgililerini heyecanlandırmış durumda.
20 Nisan'da ülkemizde de gösterime girecek olan filmin başrolünde ise, Chris Pine ile Reese Witherspoon yer alıyor.

VEEP'TEN KÖTÜ HABER

6 sezondur ilgiyle izlenen Veep dizisinin başarılı aktrisi Julia Louis-Dreyfus, geçtiğimiz Eylül ayında göğüs kanserine yakalandığını açıklamış ve yapımın yeni sezon çekimleri dondurulmuştu. Üst üste 6 kez Emmy'de En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen başarılı aktrisin tedavi süreci tamamlandı fakat dizinin çekimleri bir kez daha ertelendi. Matt Walsh'un Entertainment Weekly'e yaptığı açıklamaya göre, Dreyfus'un biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu ve çekimlerin Ağustos ayında başlayacağını belirtti. Sevilen dizi 2019'dan önce yayınlanmayacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA