• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patatesli balık köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Mayıs 2010
MALZEMELER
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet yumurta
2-3 dal maydanoz
350 gram balık filetosu (1 adet levrek)
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 su bardağı un

Çocuklara yemek yedirmek, bazen çok zahmetli bir iş haline gelebiliyor. Özellikle de yemek konusunda fazla seçici ya da iştahı az olan çocukları sofraya çekmek gerçekten de bir kabusa dönüşebiliyor. Hatta bazen o kadar inatçı oluyorlar ki o kaşık uçak da olsa, araba da olsa, yemeğin sonunda çocuk için çok cazip hediyeler de olsa bir türlü yedirmeyi başaramıyoruz, ben de yeğenlerimden biliyorum. Gözlemlerime göre onları sofraya çekmek ve yemek yemeyi cazip hale getirmek, yemeği göze hitap eder hale getirmekten geçiyor. Tabakta yapacağınız ufak tefek düzenlemelerle, sağlığa zararsız gıda boyalarıyla ya da sadece ketçap ve mayonez kullanarak, çocuğunuza yemek yedirme sorununuza çözümler bulabilirsiniz. Bugün yazacağım patatesli balık köftesi, çocuğa yedirmesi zor ve zahmetli olan balığın, oldukça pratik bir çeşidi. İçindeki patatesle de muhteşem bir uyum yakalayarak lezzetli hale geliyor. Patatesli balık köftesi için önce patatesleri soyun, yıkayın ve küp şeklinde doğrayın. Tencerenin içine koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 15 dakika haşlayın. Balık filetosunu da tencereye koyup az suda haşlayın. Maydanoz ve soğanları ince ince doğrayın. Derin bir kasenin içine haşlanmış patates ve balığı koyun ve iyice ezin. İçine maydanoz, soğan ve yumurtayı da ilave ederek iyice yoğurun. Daha sonra elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler alarak köfte şekli verin. Köfteleri una bulayıp sıvı yağda kızartın ve servis yapın. Afiyet olsun.

Fatih sarması

4 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı Orkide margarin
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı Antep fıstığı
Şerbeti için:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker

Bir kaba 4 adet yumurta, 1 çorba kaşığı margarin, 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı unu alın. 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin. Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın. Fırın tepsisini yağlayıp unlayın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün. 2 çorba kaşığı fıstığı serpin. Pandispanyayı rulo biçiminde sarın. 2 su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin. Tatlının üzerinde gezdirin. Dilimleyerek servis yapın. (Şerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor.) Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.