• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırın makarna

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10 Mayıs 2010
1 paket fırın makarna
2 yemek kaşığı un
3 bardak süt
2 çorba kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
2 su bardağı kaşar rendesi

Makarna, buğdayın irmik haline getirilip suyla karıştırılması ve ardından şekil verilmesinin ardından paketlenerek raflardaki yerini alıyor. En sevilen yemeklerden biri olan makarna kompleks karbonhidrat içerdiği için metabolizmada çabucak parçalanarak hızlı bir şekilde enerjiye dönüşüyor. Bu yüzden de kolay hazmedilen bir besin. Bu konuda ilginç bir bilgi de Türkiye'nin İtalya'dan sonra dünyanın en çok makarna ihraç eden ülkesi olması. Ancak kişi başına düşen tüketim ne yazık ki yetersiz. Çünkü Türk kültüründe makarna ana değil, tamamlayıcı yemek olarak sofraya geliyor. Bence bugün bir değişiklik yapın ve her türlü eleştiriyi göze alarak, yazacağım fırın makarna tarifini ana yemek olarak sunun. Bakarsınız mönünüz beğenilir; siz de 2 yemek birden yapma mecburiyetinden kurtulmuş olursunuz. İşte tarifimiz: Makarnaları tuzlu suda haşlayın. Ayrı bir tencerede tereyağı eritin ve un katarak kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından azar azar süt ekleyerek katılaşana kadar karıştırarak pişirin ve tuzunu katın. Mikserle biraz daha karıştırın ve yumurtayı da ekleyerek yüksek devirde çırpın. 1 su bardağı kaşar rendesini de beşamel sosun içine katın. Daha sonra beşamel sostan 1 kase kalacak kadar ayırın ve gerisini makarnaya katarak iyice karıştırın. Makarnaların her tarafına bulaştırdığınızdan emin olduktan sonra fırın tepsisine yayın. Geriye kalan beşamel sosu da üzerine yayın. Diğer 1 su bardağı kaşarı da üzerine serpin ve 180 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yoğurt tatlısı

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun suyu
Şerbeti için:
Dört buçuk su bardağı su
Dört buçuk su bardağı toz şeker
1-2 damla limon

Yumurtaları ve şekeri birlikte çırpın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu üzerine ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp diğer malzemelere ilave edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın kabına döküp, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Limonu ekleyin. Hazırladığınız şerbet sıcakken, sıcak kekin üstüne dökün. Kabarması için üzerini bir tabakla örtüp şerbeti çektirin. Soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.