1 kg. kabak1 kg. kıyma
2 adet soğan
250 gr. Orkide margarin
1 demet maydanoz
100 gr. kaşar peyniri
1,5 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 adet domates
Tuz, karabiber
Kabak, katıldığı her yemeğe güzel bir tat veriyor. Kızartmada olsun, türlüde olsun; soft tadıyla hem farklı hem de doyulmaz bir sebze. Tadının yanı sıra metabolizmada da faydalı etkileri var. Birkaçını sıralayalım: İdrar söktürür, böbrek ve mesane iltihaplarını temizler, prostattan doğan şikayetleri giderir, mide ve bağırsaklara yumuşaklık verip kabızlığı giderir, göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Bu kadar bahsettikten sonra size lezzetinden emin olduğum kabaklı bir tarif yazıyorum. Kabakları soyun ve boylamasına ikiye ayırın. Bıçağın ucu ile ortalarını çukurlaştırın. Margarinin üçte birini çukur bir kabın içine bırakıp kabakları arkalı önlü pişirip sırt üstü dizin. Başka bir kabın içinde margarinin yarısı ile yemeklik doğranmış soğanı, daha sonra da kıymayı kavurun. Kabuğu soyulup küp şeklinde kesilmiş domatesi, küçük doğranmış maydanozu, tuzu ve karabiberi de karıştırıp pişirdikten sonra ateşten alın. Hazırlanmış malzemeyi kaşıkla kabakların içine doldurun. Kalan margarini, dibi yuvarlak tencere içine un ile koyup ateş üzerinde açık kahverengi renk alıncaya kadar karıştırın. Sütü ilave ederek, tuzunu ve yumurtasını da koyarak bir taşım kaynadıktan sonra ateşten alın. Kaşıkla kabakların üzerine yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serperek 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Prens pastası
1,5 çay bardağı badem tozu
125 gram eritilmiş Orkide margarin
4 adet yumurta (beyazını ayırın)
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı şeker
1 çay barğı rendelenmiş çikolata
2 yemek kaşığı kakao
2,5 yemek kaşığı süt
İçine:
2 poşet krem şanti
Süt
Kıyılmış çikolata
Antep fıstığı
Bir kapta eritilmiş margarini, şeker ve yumurta sarısı ile çırpın. İçerisine badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip karıştırarak hamur yapın. Yumurta beyazını kar haline getirinceye kadar mikserle çırpın. Kar haline getirdiğiniz yumurta beyazını yapmış olduğunuz hamura kaşıkla karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine boşaltın. 170 derece fırında pişirip soğutun. Kenarlarından 1,5- 2 santim kadar bırakıp alt kısımlarını da kaşıkla çıkartın. Fırında parçaları 10 dakika kurutun. Krem şantiyi sütle çırparak pastanın orta kısmına kat kat koyun. Bir şanti, bir kurutulmuş kek parçaları ve aralarına çikolata, fıstık içi koyun. Üzerine kakao serperek servise sunun. Afiyet olsun.
