
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 defne yaprağı
2 çay kaşığı sirke
1 adet kabak
3 adet domates
2 taze soğan
1 çorba kaşığı Orkide zeytinyağı
Tuz, karabiber
Pazar günü mönüsünün vazgeçilmez lezzetidir balık. Hem balık çeşidinin bolluğu hem de pişirme stilleri sayesinde çok sayıda kombinasyonla masamıza koyabildiğimiz bir yemek olduğu için sıklıkla tercih edilir. Balığın yanında genellikle mevsim salata tercih ederiz. Ama size birkaç meze önerisinde bulunmak istiyorum. Bunlardan biri kızarmış soğan halkaları. Diğeri ise balığa çok yakışan bir sebze olan patates ile yapılıyor. Patatesi haşlayıp salatalık boyutunda doğrayarak maydanoz, tuz ve limon eşliğinde sunarak da alternatif bir meze ile sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Dilerseniz patates püresini de deneyebilirsiniz. Bu arada balığın içerdiği fosfor nedeniyle vücutta tatlı yeme isteği artar. Patatesin içerdiği nişasta bu isteği giderir. Bunları da aklınızın bir köşesinde bulundurun. Gelelim balığımızın tarifine. Bu stilde pişirmek için fileto çıkarılabilecek herhangi bir balık türünü tercih edebilirsiz. Ayrıca kızartma fikrine sıcak bakmıyorsanız da sizin için oldukça isabetli bir balık olacaktır. İşte tarifimiz: Balık filetolarını maydanoz, defne, sirke, tuz ve karabiberle birlikte haşlayın. Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Kaynamış tuzlu suda 2 dakika bekletip kevgirle ayrı bir tabağa alın. Bir kaşık zeytinyağını tavada kızdırın. Soğanı kıyıp pembeleştirin. Domates, kabak, kıyılmış taze soğan, bir tutam tuz ve karabiberi ilave edin. Haşlanmış balığı kevgirle tabağa alın. Üzerine kavrulmuş sebzeleri ilave edip dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
Pratik kolay profiterol
2 paket kedi dili bisküvi
1 litre süt
100 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Üzerine:
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
12 kişilik çember
Bir tencereye sütü döküp üzerine toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı, kakaoyu ilave edip, çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Üzerine çikolataları ilave edip, eritin. 12 kişilik pasta çemberinizi servis tabağına yerleştirin. Üzerine, aralarında bir sıra boşluk bırakarak kedi dili bisküvi dizin ve sosunuzu bisküvilerin üzerine çıkacak kadar dökün. 2. sıra kedi dili büsküviyi yerleştirdikten sonra üzerine sosu dökün. Soğuması için bir gece buzdolabında beklettikten sonra çemberinizin iç kısmında bir bıçak dolaştırıp çemberi çıkarın. Üzerine toz şantiyle sütü ilave edip mikser ile köpürtün. Şanti torbasına tırtıklı uç takıp istediğimiz desenlerde sıkıp; yeşil fıstık serperek servis yapın. Afiyet olsun.