
4 adet yumurta
2 çorba kaşığı Orkide margarin
2 adet soğan
Yarın kg. dana eti
1 küçük konserve bezelye
2 adet havuç
2 adet sivri biber
1 çay kaşığı yenibahar, kırmızı toz biber, tuz
Üzerine: Galeta unu
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Her ne kadar kalorisi yüksek olsa da Çin böreğinin, çoğumuzun vazgeçemeyeceği bir lezzeti var. Bugün size etli Çin böreğinin tarifini yazacağım ama dilerseniz iç malzemeyi ıÜü1 adet ortaboy soğan, 1 adet havuç, 100 gr taze fasulye, 100 gr lahana, 2 diş sarımsak, 1 adet tatlı kırmızı biber, 1 adet tatlı yeşil biber olarak değiştirip sebzeli ya da et yerine kıyma koyarak kıymalı da yapabilirsiniz. Hem çayla hem de ayranla muhteşem bir uyuma sahip olan bu böreğimizin tarifini yazıyorum. 2 çorba kaşığı margarini tavaya koyun, eridikten sonra yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene dek kavurun. Tavla zarı iriliğinde doğranmış dana etini ilave edin, etin bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Küçük küpler şeklinde doğradığınız havuç ve sivri biberi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Suyunu süzdüğünüz bezelye konservesini ilave edin. Yenibahar, kırmızı toz biber ve tuzu ekleyin. Tavayı ateşin üzerinden alın. 4 adet yumurtanın akını ve sarılarını ayırın. Sarıların üzerine çok az süt ekleyip karıştırın. Bir kenarda bekletin. İlk yufkayı düz bir zemine serin. Yumurtanın akını bir fırça yardımıyla her yerine sürün. İkinci yufkayı üzerine yerleştirin ve bıçakla 4 eşit parçaya bölün. Her parçanın ortasına hazırladığınız içten bir miktar koyun. Kenarlarını içe doğru katlayın. Dört parmak genişliğinde olacak şekilde katlayın. Önce yumurta sarılarına batırın, sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Sakızlı muhallebi
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 adet fındık iriliğinde damla sakızı
1 çorba kaşığı Orkide margarin
Tencereye un ve pirinç ununu koyun. 1-2 dakika yağsız olarak hafifçe kavurun. Sütü ilave edip, çırpma teliyle hızlıca karıştırın. Toz şeker ve yumurta sarısını ekleyin. Kısık ateşte, göz göz olana dek pişirin. Dövülmüş damla sakızı ve margarini ilave edip, bir- iki taşım daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alalım ve muhallebiyi kaselere boşaltın. Tarçın ya da Antep fıstığı ile süsleyip ve servis yapın. Afiyet olsun.