• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Mantarlı ıspanaklı lazanya

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26 Mayıs 2010
125 gr. Orkide margarin
2 diş sarımsak
10-15 adet arpacık soğanı
250 gr. mantar
Yarım kg. haşlanmış ıspanak
2 su bardağı cheddar peyniri
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber
8-10 adet yaprak lazanya

Lazanya, aslında pişirme kabına verilen isimdir. Ama günümüzde yemeğin adı olarak kullanılıyor. Peynir ve domates sosu ile yapılan İtalya menşeli bu yemek, tüm dünyaya yayılmış ve oldukça da sevilmiş. İçine eklenecek özel malzemelerle değişik lezzetlerin ortaya çıkarılabileceği bu keşfe açık yemeğin çok güzel bir tarifini paylaşıyorum bugün sizinle. İşte mantar, ıspanak, fesleğen, soğan gibi çeşitli lezzetlerin bir arada olduğu lazanyamızın tarifi: Fırın kabının altını yağlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavada eritip; mantar, arpacık soğanı ve sarımsağı sote edin. Ispanağı ince ince kıyın ve cheddar peyniri, muskat rendesi, fesleğen, tuz ve karabiberle birlikte mantarlara ilave edin. Bir kenara ayırın. Kalan margarini başka bir tencerede kısık ateşte eritin, unu da ekleyip birkaç dakika kavurun. Sütü yavaşça ekleyip sosu pütürsüz kıvama gelene kadar çırpın. Çeyrek su bardağı kaşar peynirini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Lazanyayı tuzlu suda dirice haşlayıp süzün. Yağlanmış fırın kabına ıspanaklı mantar karışımının yarısını serin. Üzerini lazanyayla kapatın ve peynirli sosun yarısını dökün. İkinci kat için aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın. Hazırladığınız lazanyayı önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika, peynirlerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Elmalı browni

2 adet yumurta
100 gr. Orkide margarin
100 gr. bitter çikolata
1 su bardağı esmer toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet elma
1 çorba kaşığı kakao

Elmaları soyup, küp küp doğradıktan sonra tavada yağsız ve şekersiz olarak pişirip, soğumaya bırakın. Karıştırma kabına yumurtayı kırıp, esmer şekeri ilave edip karıştırın. Bir tavaya margarini, üzerine de bitter çikolatayı koyup kısık ateşte eritin. Ilık hale gelince şeker ve yumurtanın içine dökün; kakaoyu da ekleyip karıştırın. Sonra da unu, kabartma tozunu, vanilyayı katıp karıştırmaya devam edin. Browninizi istediğimiz fırın kabına koyup, üzerine elmaları serpin ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra ılık hale gelince kalıplardan çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.