5 adet orta boy patlıcan350-400 gr. tavuk eti
1 kahve fincanı kadar tahin
1 adet kuru soğan
1 adet sivri biber
1 adet domates
1 kaşık salça
Karabiber, tuz
Türk mutfağının baş yemeklerinden biridir karnıyarık. Hem çok özel bir lezzeti vardır ham de göze hitap eder. Bugün size kıymalı değil de, daha hafif olan ve bence patlıcanla çok hoş bir uyumu olan tavuklu tarifi yazıyorum. Tavuklu karnıyarık için önce patlıcanları közleyip bir kenarda bekletelim. Patlıcanlar soğurken ayrı bir yerde içini hazırlayalım. Büyük bir tavada yağı kızdıralım. Küçük küçük doğranmış tavuk etlerini pembeleştirip, yemeklik doğradığımız soğanları ve tercihen jülyen usulü (uzunlamasına) kesilmiş kırmızı biberi atıp soteleyelim. Baharat ve tuzla soteyi lezzetlendirdikten sonra, közlenen patlıcanları soyalım. Borcama patlıcanları sıralayıp ortalarını uzunlamasına bıçakla çizelim. Patlıcanın iç kısmına yemek kaşığı yardımı ile yarım kaşık tahin sürelim. Tüm patlıcanlara aynı işlemi yaptıktan sonra hazırlanan harcı 5 patlıcanın içine dolduralım. Tavada salçayı eritip, bir bardak sıcak su ilave edelim. Borcamdaki hazır yemeğe bu sosu döküp domates ile süsleyip, 10 dakika fırında pişirelim. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
Hasbahçe pastası
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Krema için: 2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 adet portakal
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı Orkide margarin
1 paket toz şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Yumurtayı, şekeri karıştırma kabına alın. Mikserle karıştırarak köpürtün. Üzerine unu ve vanilyayı koyup karıştırın. (Kek kıvamında olması gerekiyor). Pasta kalıbına koyup 170 derecelik fırında pişirin. Krema için bir tencereye yumurtayı, sütü, toz şekeri ve unu koyup ocağa alın. Çıpma teliyle karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerine portakal kabuğu rendesini ve suyunu ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırın. Pişince ocaktan alıp margarini ilave edip, soğumaya bırakın. Toz şantiyi sütle birlikte köpürtüp şantiyi hazırlayın. Pişmiş ve soğumuş olan pasta kekinin üzerinde oluşan şişkin bölümü kesip alın ve üç kat olarak dilimleyin. Pasta kekini tabağa alıp, üzerine kremanın yarısını döküp yayın ve üzerine doğranmış mevsim meyvelerinden koyup, biraz şanti sürüp, ikinci kata pasta kekini yerleştirip tekrar aynı işlemleri yapın. Son katı da koyup elinizle bastırarak sıkıştırın. Pastanın her tarafına şantiyi sürün. Meyvelerle pastanın üzerini süsleyip soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
