• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Domates soslu tavuk butları

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05 Temmuz 2010
6 çorba kaşığı zeytinyağı
12 adet küçük tavuk butu
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım kg. domates
Yarım su bardağı siyah zeytin
1 su bardağı domates püresi
Yardım su bardağı tavuk suyu
125 gr. mantar
2 çorba kaşığı taze kekik
2 çay kaşığı kahverengi şeker

Vücudun ihtiyacı olan proteini alabilmek için yapılabilecek en iyi tercihlerden biri tavuk eti. Tavuk, hem tat olarak kırmızı ete göre daha hafif hem de protein bakımından kırmızı etle eşdeğer. Üstelik de taşıdığı yağ ve kolesterol değerleri kırmızı ete göre daha düşük. Eğer bir tercih yapacaksanız, bunlar da aklınızın bir köşesinde bulunsun. Bugün size, içinde zeytin, domates gibi malzemelerin bulunduğu, yaz ayına yakışır bir tavuk tarifi yazıyorum. DOmates soslu tavuk butları için önce 3 çorba kaşığı yağı tencerede kızdıralım. Butları, bir seferde 3 ya da 4 adet olmak üzere, yüksek ateşte renkleri pembeleşene kadar kızartalım. Başka bir tavada geri kalan yağı kızdırıp ince kıyılmış soğan ve sarımsakları kavuralım, üzerlerine de butları ekleyelim. Soğanları kavurduğumuz tavada küp küp kesilmiş domatesleri, çekirdeği çıkarılmış zeytinleri, domates püresini, dörde bölünmüş mantarları, tavuk suyu, kekik ve şekeri koyup 10 dakika pişirelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Domates ve zeytinli sosu da butların üstüne döküp kısık ateşte 35 dakika pişirelim. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

İki renkli puding

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için:
1 kg. bal kabağı
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su

Bir tencereye sütü, şekeri, vanilyayı, unu, nişastayı alıp, çırpma teliyle karıştırarak pudingi pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha ateşte tutun. Daha sonra ocaktan alıp geniş bir fırın kabına dökün. Bal kabağı püresi için bir tencereye minik doğranmış kabakları, toz şekeri ve suyu ilave edip kapağını kapatın ve orta hararetli ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, içerisinde blendırla kabakları püre haline getirip, tekrar ocağa pişmeye koyun. Nişastayı bir kaseye alıp, üzerine yarım çay bardağı kadar su döküp kaşıkla karıştırın. Kıvamının akıcı olmasına dikkat edin. Kaynamakta olan kabak püresini iyice karıştırarak nişastayı da dökün. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin. Daha sonra tarçın ilave edip soğumuş olan pudingimizin üzerine kabak püresini dökün. Kaşık ile üzerini düzgün bir hale getirin. Buzdolabında bir gece bekletip daha sonra servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.