8 adet hindi biftek1 kahve fincanı pınar yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet domates
4 adet sivri biber
1 adet soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 adet soğan suyu
Tat olarak tavuk etini andıran, kırmızı et gibi vücuda protein desteği veren ve oldukça da ekonomik olan hindi eti ile yapılan leziz bir yemek denemek istiyorsanız hindi biftek tam size göre. Bu yemek için ilk olarak için 1 adet soğanı rendeleyip elimizle sıkarak suyunu alalım. Biftekleri, soğan suyu ve diğer malzemeler ile harmanlayıp buzdolabında 20 dakika kadar dinlendirelim. Domateslerin sap kısımlarını alarak ortadan ikiye bölelim. Soğanı da soyup 4 halka olacak şekilde kesip hazırlayalım. Hindi bifteklerimizi tercihen ızgarada veya tavada pişirelim. Domates, sivri biber ve halka soğanları da ızgarada pişirip kekik ve tuz ile lezzetlendirelim. Dilerseniz soğanlara pişme esnasında kimyon da ilave edebilirsiniz. Hindi biftekleri ve garnitürleri servis tabağına uygun bir şekilde dizip tercihen yanında pilav ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Gül tatlısı
Yarım paket tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağından az sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
1 çorba kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
Bütün fındık
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Şerbet için toz şekeri ve suyu bir tencerede kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp limonu ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın. Hamur yoğurma kabına oda ısısındaki tereyağını, sıvı yağı, yumurtayı ve yoğurdu alıp karıştırın. Sirkeyi, irmik, pudra şekeri, Hindistan cevizi koyup 2 bardak un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesiyle hamuru yoğurun. Merdane ile hamuru yarım santim kalınlığında açıp ufak yuvarlak kesme kalıbı veya keskin bir çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. 5 tane yuvarlağı üst üste bindirin. İki tane fındığı en altta kalan yuvarlağa koyup hamuru sarın ve iki fındığın arasından ortadan ikiye bölüp hafif yağlanmış fırın tepsisine dizin. Bütün hamurları bitirdikten sonra 175 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan tatlıya soğuk şerbeti koyup çektirin. Gerekirse tatlıyı altüst edin. Daha sonra servi yapın. Afiyet olsun.
