• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Çin usulü karides

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Kasım 2010
Yarım kg karides
4 diş sarımsak
3 adet yeşil soğan
1 adet iri domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet kök zencefil
1 çay kaşığı tane karabiber
Yarım çay kaşığı acı sos
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber

Çin usulü karides kavurma için ilk olarak sıvı yağımızı derin bir kapta kızdıralım. Zencefilleri ince ince doğrayalım. Sarımsakları da ince doğrayalım ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirelim. Çiğ karidesleri ayıklayıp, bu karışıma ilave edelim ve birkaç dakika daha pişirelim. Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, acı sosu ve domates salçasını ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Diğer yandan domatesi de küçük küpler halinde doğrayalım ve soya sosu ile birlikte karışıma katalım. Yeşil soğanın sadece yeşil kısımlarını kibrit çöpü uzunluğunda doğrayalım. Ve karidese bu aşamada ilave edin. Son olarak tatlandırmak için dilediğiniz miktarda tuz ve karabiber serpin. Afiyet olsun.

Ağaç pasta

8 adet yumurta
1,5 bardak pudraşeker
Yarım bardak ceviz içi
3 yemek kaşığı un
İçine sürmek için:
Yarım bardak marmelat
Süslemek için:
1 ölçü çikolatalı yağlı krema
1 kahve fincanı tuzsuz yeşil fıstık
Mantarı için:
50 gr çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yarım yumurta akı
Kırmızı gıda boyası

Ağaç pasta için ilk olarak yumurtaları pudra şekeriyle birlikte önce hafif ateşte yaklaşık olarak 10 dakika çırpın. Daha sonra ateşten indirip yaklaşık 20 dakika daha çırpmaya devam edin. üzerine un, çekilmiş ceviz, limon kabuğu ve vanilya koyup tahta kaşıkla karıştırmaya devam edin. Diğer yandan içine kağıt yayılmış dikdörtgen bir tepsiye hamuru bir buçuk parmak kalınlığında yayın ve tepsiyi sıcak fırına vererek 20 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra tepsiden çıkartın. İçine marmelat sürüp rulo şeklinde sarın. İki ucunu yanlamasına kesip bu parçaları budak şeklinde pastanın üzerine ve yan tarafına yerleştirin. Çikolata kremayı, ucuna tırtıklı bir huni takılmış krema torbasına doldurun. Rulonun üzerine ağaç kabuğu şekli vererek krema sıkın. Kesilen parçalara beyaz kremayla budak şekli verin. Çekilmiş ceviz, pudra şekeri ve yumurta akını yoğurun. Bu hamurdan da ufak mantarlar yapın. Üzerine kırmızı boya ile benekler koyun. Bu mantarları pastanın uygun yerlerine yerleştirin ve yeşil fıstıkla süsleyin. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.