• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Hünkar bohçası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29 Kasım 2010
3 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
7-8 adet mantar
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı Orkide sıvı yağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ (ayrıca)
3 çorba kaşığı su
Tuz, karabiber, kekik

Hünkar bohçası için önce tencereye sıvı yağı koyalım. Küçük doğranmış soğanları pembeleştirelim. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp tavaya koyalım. Etler renk değiştirip, yumuşayana dek pişirelim. Ardından biberleri ve uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyelim. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp, mantarlar suyunu çekene dek kavuralım. Domatesleri rendeleyip, ilave edelim. Bir dakika sonra salçayı ekleyelim. Birkaç kez karıştırıp, etin üzerini hafifçe aşacak kadar su ilave edelim. Tuz, karabiber ve arzuya göre kekik ilave edip pişirelim. Tencereyi ateşten alalım. Etli sebzeli karışımı delikli kepçe ile tencereden alalım. Sebze ve piliçli karışımın suyunu iyice süzdürerek bir tabağa alalım. Dereotunu ince ince kıyarak ekleyelim. 3 yufkayı, aralarına 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve su serperek üst üste serelim. Büyük yuvarlak bir tabak yardımı ile yufkadan yuvarlak parçalar keselim. Yuvarlak parçaları bir kaseye ya da tek kişilik güvece yerleştirelim. Yufkanın kenarlarını dışa sarkıtalım. Yufkaların içine hazırladığımız tavuklu harcı yerleştirelim. Yufkayı bohça katlar gibi katlayalım. Kaseyi yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Dilerseniz sos ve haşlanmış bezelye ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavuklu börek

6 adet yufka
1 su bardağı pirinç
Yarım paketten biraz fazla Orkide margarin
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 tavuk göğsü
Tuz, karabiber
Çörekotu, susam

Önce tavuk göğsünü haşlayıp kemiklerinden ayırın. Tavuk etini küçücük doğrayıp bekletin. Pirinci yarı yarıya haşlayın. Sulu kalmışsa suyunu süzerek tavuk etine ilave edin. Tuzunu, biberini ayarlayıp harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı yayarak kenarlarını dışarı taşırın. Margarini eritip süt, yoğurt ve bir yumurtayı ilave ederek karıştırın. Yufkaların aralarına bu harçtan eşit miktarda gezdirip, üç yufkayı buruşturarak üst üste serin. Üçüncü yufkanın üzerine de bu harçtan gezdirip, tavuklu harcı yayın. Kalan üç yufkayı da aynı şekilde tepsiye alın. Yufkaları kare dilimler halinde keserek kalan harcı üzerine gezdirin. Bir yumurtayı kırıp çırparak yufkaların üzerine gezdirin. Üzerine susam ve çörekotu serptikten sonra 200 dereceli fırında pişirin. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.