6 adet tavuk baget1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 kahve fincanı Orkide sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 su bardağı Kars gravyer peyniri
2 kahve fincanı süt kreması
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı mısır gevreği
Peynir soslu kremalı tavuk için tavuk bagetleri keskin bir bıçakla 5- 6 yerinden çizelim. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirelim. Bir tavada sıvı yağı kızdıralım ve tavukları sık sık çevirerek, tavanın ağzı kapalı olarak yaklaşık 10 dakika süreyle kızartalım. Diğer yandan sosumuzu hazırlamak için tereyağı ile hazır süt kremasını bir tencereye aktarıp kısık ateşte ısıtalım. Rendelenmiş gravyer peynirini de ekleyip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak eritelim. Peynir iyice eriyip, sos koyu bir kıvama gelince ılık tavuk suyunu tencereye koyalım. Ardından sosu ocaktan hemen indirip üzerine karabiber ekleyelim ve tahta kaşıkla karıştıralım. Tavuk bagetlerini, bir fırın kabına dizelim üzerine peynir sosu gezdirelim. Mısır gevreklerini ufalayarak sosun üzerine serpiştirelim. Servise sunmadan önce fırında 15 dakika hafif ısıtalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Havuçlu kurabiye
2 adet yumurta
125 g Orkide margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Alabildiği kadar nişasta
İç harcı için:
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri için:
1 çorba kasesi marmelat
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Yumuşamış margarini koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, pudra şekerini, unu, alabildiği kadar nişastayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Nemli bir bez serip dinlendirin. İç harcı için havucu soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, üzerine tarçın ve Hindistan cevizi ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Tam ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Bunu yaparken hamurları bir noktada buluşturduktan sonra yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurların kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. İç harcı hamurun miktarına göre paylaştırın. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri istediğiniz marmelat çeşidine batırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.
