• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kıymalı patates graten

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Aralık 2010
500 gram dana kıyma
5 dilim tost ekmeği
1 kg patates
3 adet soğan
750 g lahana
2 adet yumurta
200 ml süt kreması
150 g pastırma
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı Orkide zeytinyağı
Kırmızı toz biber, kırmızı pulbiber
Çörekotu, tuz
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Kıymalı patates graten için ilk olarak tost ekmeklerinin içini ufalayalım. Patatesleri soyup ince dilimleyelim, kaynar suda 2-3 dakika haşlayalım. Soğanları soyup ince dilimleyelim. Sarımsakları soyup tuz ve 1 tatlı kaşığı çörekotu ile havada dövelim. Zeytinyağını bir tavada ısıtalım. Soğan ve sarımsakları 4-5 dakika kavuralım. 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, yarım tatlı kaşığı pul biber ve limon kabuğunu ilave edelim. Lahanayı yıkayıp ince dilimleyip soğanlı karışıma katalım. Ekmekleri yumurta ve kıyma ile iyice karıştıralım. Bir graten kalıbını patates dilimleri ile döşeyelim. Üstüne bir sıra lahana ve bir sıra kıyma koyalım. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Süt kremasını üzerine dağıtıp pastırma dilimlerini dizelim. Grateni ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli kurabiye

2 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Orkide sıvı yağı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
125 gram Orkide margarin
1 çay bardağı irmik
4 çorba kaşığı pudra şekeri
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı susam
1 çay bardağı toz şeker
Üzerine: Pudra şekeri

Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Üzerine yoğurdu, sıvı yağı, margarini koyup karıştırın. Üzerine irmiği, pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ve alabildiği kadar unu ilave ederek hamurunuzu yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edin. İç harcı için, bir kase içine çekilmiş cevizi, tarçını, Hindistan cevizini, susamı ve toz şekeri koyup karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra avuç içerisinde bastırıp, yuvarlaklar yapın. İçine, hazırladığınız cevizli karışımdan yarım tatlı kaşığı koyup, uçlarını bir kenarda birleştirerek kapatıp yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yan yana dizin. 170 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılık olarak tabağa dizip, üzerine pudra şekeri serptikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.