6 adet kabak1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2 adet kabukları soyulmuş domates
1 adet sivri biber
1 kavanoz garnitür
Tuz, karabiber, nane
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Su
İlaveten:
1 tatlı kaşığı salça
Orkide sıvı yağ
Birkaç dal maydanoz
Enfes bir kabak yemeği olan sultan kayığı için ilk olarak kabaklarımızı yıkadıktan sonra kabuklarını soyalım. Bir tencere içinde tuz ve su ilave ederek parçalanmayacak şekilde haşlayalım. Haşlanan kabakları fırına dayanıklı bir kap içine koyduktan sonra ikiye bölelim. Kabakların ortasındaki çekirdeği, kabakları dağıtmadan çıkaralım ve ortası oyulmuş kabakları soğumaya bırakalım. Diğer tarafta iyice yıkanmış kemiksiz tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayalım ve bir tencerede orta ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ardından üzerine sıvı yağı ve ince doğradığımız biberleri ekleyerek kavuralım. Bu karışımın içine 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyelim. Birkaç kez karıştırdıktan sonra küçük doğranmış domatesleri ilave edelim. Kapağını kapatalım ve biraz pişirdikten sonra ocağı kapatmaya yakın garnitürü de ekleyerek karıştıralım, ocağı kapatalım. Baharatı ve tuzu, karışımın içine arzunuza göre katın. Daha sonra hazırladığımız karışımdan bir kaşık yardımıyla, içlerini aldığımız kabakların içine dolduralım. Üzerlerine de rendelenmiş kaşar peyniri serperek kapatalım. Süslemek için maydanozları da ekleyelim. Bu arada içinde karışım hazırladığımız tencerenin içine bir miktar su katıp salçayı da ekleyerek salçanyı suda eritelim. Sonra bu salçalı suyu yemeğimin içine boşaltın. Kabakları geçmeyecek şekilde suyu da ekledikten sonra 200 dereceli fırında kaşarlar kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Fındıklı puding
150 gr tereyağı veya margarin
3/4 bardak pudra şekeri
Bir buçuk bardak kavrulmuş iç fındık
3/4 bardak galeta unu
6 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Porselen bir kasede tereyağla pudra şekerini tahta kaşıkla karıştırarak krema haline getirin. Yumurta akını ve sarısını ayırın. Sarıları kremaya katıp yedirin. Çırpılmış yumurta akını, kıyılmış veya çekilmiş fındıkla galeta ununu ve vanilyayı kremaya karıştırın. Yağlanmış, galeta unu ve çekilmiş fındık serpilmiş bir puding kalıbının 3/4'üne dolacak şekilde yukarıdaki karışımı boşaltın. Kapağını kapatın. Kalıbın yarısına gelecek şekilde su dolu bir tencerede üstü kapalı olarak 1 saat 15 dakika pişirin. Daha sonra sudan çıkarın ve servis yapın. Afiyet olsun.
