750 gram koyun eti 1 adet koyun beyni
3 adet patlıcan
2 adet soğan
2 adet domates
2,5 bardak su
120 gram margarin
1 kaşık Orkide sıvı yağ
Tuz
Beyinli Beykoz kebabı için ilk olarak pıÜüatlıcanları alacalı soyup uzunluğuna göre 4'er dilim halinde doğrayalım. Üzerlerine tuz serpip 30 dakika bekletelim. Bir tavada margarini kızdırıp patlıcanları kızartalım. Kızarttığımız patlıcanları delikli kepçe ile başka bir kaba alalım. Diğer yandan eti kemiğinden ayırıp 6 parçaya bölelim ve kızgın yağda soğanla beraber kavuralım. Soğanlar pembeleşince kabuklarını soyduğumuz domatesleri yemeklik doğrayarak onları da ilave edelim. Sıvı yağı katalım, tuzunu ayarlayıp ılık su dökelim. Bu şekilde 1,5 saat kaynatalım. Bu arada beynin zarını soyarak tuzlu su içinde yaklaşık 15 dakika haşlayıp suyunu süzelim. Etler yumuşayınca delikli kepçe ile ayırarak kızarttığınız patlıcan dilimlerini üzerlerine kapatalım, bir başka dilimle de ters yönden ete saralım. İkişer patlıcan dilimine sarılı bu etleri tepsiye dizelim. Ilınan beyni 6 eşit parçaya bölelim ve patlıcanların üzerine yerleştirelim. Üzerlerine halka şeklinde dilimlenmiş domatesler koyalım. Et suyunu tepsidekilerin üzerine gezdirerek kapağını kapatalım ve kısık ateşte 30-40 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Pirinçli börek
6 adet yufka
1 su bardağı pirinç
Yarım paketten biraz fazla tereyağı
2 çorba kaşığı kaymaksız yoğurt
2 yumurta
1 tavuk göğsü
Tuz ve karabiber
Pirinçli böreğin ön hazırlığı olarak tavuk göğsünü haşlayıp, kemiklerinden ayırın. Tavuk etini doğrayıp bekletin. Pirinci yarı yarıya haşlayın. Tuzunu ve biberlerini ayarlayarak harmanlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bir yufkayı tepsiye yayıp kenarlarını dışarı taşırın. Diğer yandan tereyağını eritip, kaymaksız yoğurt ve 1 yumurtayı ilave ederek çırpın ve iyice karışmasını sağlayın. Yufkaların arasına karışımı eşit miktarda paylaştırın. Üç yufkayı buruşturarak üst üste serin. Üçüncü yufkanın üzerinde bu harçtan gezdirip, tavuklu karışımı yayın. Kalan 3 yufkayı da aynı şekilde tepsiye alın. Yufkaları kare dilimler halinde kesin. Kalan harcı da üzerine gezdirin. 1 yumurtayı kırıp, çırpın. Yufkaların üzerine gezdirip fırça ile sürün. Dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz. Son olarak böreği, önceden ısıtılmış fırında pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
