• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Etli kereviz dizmesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Ocak 2011
1 kg. kereviz
1 çorba kaşığı un
1 limonun suyu
500 gr. dana kuşbaşı
30 gr. Orkide margarin
2 adet soğan
2 adet havuç
1 su bardağı su
Tuz
Terbiye için:
1 limonun suyu
2 yumurta

Kış sebzesi dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de kereviz. Yoğun arıması ve kokusu yüzünden bu sebzeyi ağzına bile koyamayanlar varsa bir de bu stilde pişirerek denesinler diyor ve yemeğimizin tarifine geçiyorum. Kereviz pane için öncelikle kerevizlerin kabuklarını soyup 6 eşit parçaya bölelim. Kerevizleri kararmamaları için 1 çorba kaşığı un katılmış limonlu suda bekletelim. Diğer yandan soğanı soyup yemeklik doğrayalım. Havucu temizleyip yanlamasına dilimleyelim. Margarini tencerede eritip soğanı ve eti kavuralım. Bir bardak su ve havucu ekleyip pişirelim. Başka bir tencereye kerevizleri sivri tarafları ortaya gelecek şekilde dizelim. Orta kısmını hafifçe açıp etleri yerleştirelim. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yağlı kağıtla kapatalım ve tencerenin kapağını kapatarak pişirelim. Limon suyu ve yumurtaları bir kapta iyice çırpalım. Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katalım. Terbiyeyi yavaş yavaş yemeğe ilave edip bir taşım kaynatalım. Hazırladığımız yemeğin suyunu süzüp servis tabağına ters çevirelim. Üzerine süzdüğümüz suyu gezdirerek ekleyelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Pazılı kolay börek

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
2 adet yufka
İçi için:
1 adet soğan
1 kg. pazı
1 çorba kaşığı Orkide margarin
200 gr. beyaz peynir
Kırmızı biber
Üzerine: Çörekotu

Pazılı kolay börek için ilk olarak iki adet yumurta, bir çay bardağı süt, bir çay bardağı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı yoğurdu bir kapta çırpın. Hazırladığınız bu karışımdan bir miktar fırın tepsisinin her tarafına sürün. Yufkanın bir tanesini kenarları dışarıda kalacak biçimde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkayı parçalayın. Yarısını tepsideki yufkanın üzerine koyup, yumurtalı karışımdan sürün. Bu arada pazıları yıkayıp doğrayın. Margarini eritip küçük küçük doğranmış soğanla pazıları yağda kavurun. Pazılar pişince ocaktan alın. Peynir ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın. Yufkanın üzerine pazılı harcı yayın. Kalan parçalanmış yufkaları da yerleştirin. Tekrar yumurtalı karışımdan sürüp, kenarları sarkan yufkayı içe doğru kapayın. Kalan karışımı da üzerine sürün. Çörekotu serpip, 190 dereceli fırında pişirin. Sıcak ve ılık olraka servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.