• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Soslu karnabahar

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27 Ocak 2011
1 adet karnabahar
250 gram karışık kırmızı ve sarı dolmalık biber
2 diş sarımsak
800 ml. süt
Yarım demet maydanoz
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
20 gram ciğer ezmesi
Yarım demet nane
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı köri
Tuz

Soslu karnabahar yemeğinin ön hazırlığı olarak karnabaharı küçük parçalara ayırıp tuzlu suda 5 dakika haşlayalım. Haşlanmış karnabaharları daha sonra soğuk suya tutarak, süzülmeye bırakalım. Diğer yandan biberleri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkartarak 1 santim kalınlığında dilimleyelim. Sarımsakları soyup maydanozla birlikte incecik kıyalım. Taze soğanın açık yeşil kısımlarını ince ince doğrayalım. Bir yemek kaşığı sıvı yağı kızdıralım. Karnabahar ve biberleri 8 dakika karıştırarak kavurup kağıt havlu üzerine çıkaralım. Kalan yağı ekleyip ısıtalım, sarımsağı ve köriyi katalım. Hafifçe çevirip ciğer ezmesi ve sütü ilave edelim. Kaynamaya bırakalım. Kaynayan karışıma nane yapraklarını, limon suyunu ve karnabaharı ilave edip 15 dakika pişirelim. Pişme süresinin 12. dakikasında biberleri ilave edelim. Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Maydanoz ve taze soğanları serpip servis yapalım. Afiyet olsun.

Siyah beyaz kek

125 gram tereyağı
100 gram bitter çikolata
4 çorba kaşığı esmer şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
10 adet kuru kayısı
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı granül kahve
Üzerine:
Çikolata

Siyah beyaz kek için ilk olarak bir kasenin içine tereyağı ve çikolatayı koyun. Bir tavanın içine bir parmak eninde su doldurun, kaseyi de tavaya oturtun. Benmari usulü tereyağı ve çikolatayı eritin. Ayrı bir yerde karıştırma kabına yumurtayı kırın, içine esmer şeker döküp çırpma teliyle çırpın. Üzerine unu, cevizi, vanilyayı, kabartma tozunu, minik doğranmış kayısı parçalarını da koyup, hepsini karıştırın. Homojen bir karışım elde ettikten sonra orta boy bir borcamın zeminine yağlı kağıt yerleştirip, kek harcını kalıba dökün. 170 dereceli fırında 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. Kek, ılık hale gelince bir tahta üzerine ters çevirip alın. Kekten üçgen, kare ya da istrediğiniz herhangi bir şekilde parçalar kesin. Beyaz çikolatayı da benmari usulüyle eritip, yağlı kağıttan külah yapın ve çikolatayı külahın içine doldurun. Kesmiş olduğunuz kek dilimlerinin üzerine, istediğiniz şekillerde sıkıp, servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.