1 adet lahana1,5 su bardağı Orkide zeytinyağı
3,5 su bardağı pirinç
4 adet soğan
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuşüzümü
6 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı nane
Tuz, karabiber
3,5 su bardağı sıcak su
Zeytinyağl lahana sarması için lahananın yapraklarını ayırıp hafifçe haşlayalım. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım. Tencereye şeker ve fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edelim. Yıkanmış pirinci ekleyip pirinçler çatlayana kadar kavuralım. Salça, ince kıyılmış maydanoz, kuşüzümü, nane, tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Üzerine sıcak su ilave edip pirinçler suyu çekene kadar pişirelim, 1 saat kadar dinlendirelim. Lahana yapraklarının suyunu sıkıp düz bir zemine yayalım. Yapraklara bir çorba kaşığı kadar iç koyup saralım. Tencerenin dibine kalın damarlı bir lahana yaprağı yayalım. Sarmaları tencereye dizip üzerine 3,5 su bardağı su gezdirelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan alıp kapağını aralayalım ve kendi kendine soğumasını bekleyelim. Servis tabağına alıp limon dilimleri ile süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.
Havuçlu kurabiye
2 adet yumurta
125 gram Orkide margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Alabildiği kadar nişasta
İç harcı için:
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Üzeri için:
1 çorba kasesi marmelat
Karıştırma kabına yumurtayı kırın. Yumuşamış margarini koyup karıştırın. Üzerine kabartma tozunu, pudra şekerini, unu, alabildiği kadar nişastayı ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Nemli bir bez serip dinlendirin. İç harcı için havucu soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri döküp, üzerine tarçın ve Hindistan cevizi ilave edip 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde bastırarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Tam ortasına soğumuş olan iç harçtan koyun. Bunu yaparken hamurları bir noktada buluşturduktan sonra yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine, hamurların kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. İç harcı hamurun miktarına göre paylaştırın. 170 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kurabiyeleri istediğiniz marmelat çeşidine batırıp servis tabağına dizin. Afiyet olsun.
