• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Çin usulü rulo

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31 Ocak 2011
800 gram hindi kıyması
600 gram karışık taze sebze
100 gram süzme yoğurt
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 dilim bayat ekmek
1 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
200 ml soya sosu
350 gram erişte
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Kimyon
Tuz
Kırmızı toz biber
Yarım limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı köri tozu
50 gram susam
1 kırmızı biber

Çin usulü rulo adlı yemek için ilk olarak fıÜüırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtalım. Büyük bir fırın kabını veya tepsisini yağlayalım. Bayat ekmeği ufalayıp ıslatalım ve suyunun süzülmesini bekleyelim. Eti süzme yoğurt, un, ekmek, yumurta, kimyon, pul biber ve çeşitli baharatlar ilave ederek iyice karıştıralım. Karışımdan ekmeğe benzer bir şekil oluşturalım ve üzerine susam serpelim. Ruloyu fırın tepsisine bir alüminyum folyoya sararak yerleştirelim. Fırının orta bölmesinde 200 derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişirelim. Folyoyu pişme süresinin ilk 10-15 dakikasından sonra üzerinden alalım. Bu arada erişteyi paketin üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayalım. Biberi ikiye bölüp içini temizleyelim ve doğrayalım. Tereyağında biraz kavurduktan sonra içine soya sosunu ilave edielim ve birkaç dakika daha kısık ateşte pişirelim. Sebzeleri de sıcak suda haşlayalım. Erişteyle birlikte rulonun kabına ilave ederek servis yapalım. Afiyet olsun.

Sütlü irmik helvası

250 gram tereyağı
2 paket dolmalık fıstık
500 gram irmik
500 ml kaynar süt
2,5 su bardağı su + 3 su bardağı toz şekerle hazırlanacak şerbet

Derin bir tavada tereyağını kızdırıp fıstıkları hafifçe pembeleşene kadar kavurun. İrmikle beraber kavrulmaya devam edecekleri için çok kararmalarına dikkat edin. Fıstıklar pembeleşince irmiği ilave ederek irmik yağı çekip rengi koyulaşmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Başka bir kapta kaynattığınız sütü azar azar ilave edin ve irmik şişip sütü çekene kadar kavurun. Birbirine yapışarak topaklanan irmikleri tahta kaşıkla ayırın. Ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın ve kaynar halde tavadaki karışıma ekleyin. Ateşi biraz kısarak fıstık ve irmiklerin rengi koyulaşana ve irmik şerbeti tamamen çekene kadar sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine Hindistan cevizi, Antep fıstığı ya da ceviz serperek sıcak veya ılık servis yapın. (İçinde tereyağ olduğu için soğuk servis yapılması önerilmez.) Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.