1 adet bütün tavuk2 adet kuru soğan
200 gr. ceviz
3 çorba kaşığı mısır unu
Yarım bardak su veya tavuk suyu
2 tatlı kaşığı acı biber veya domates salçası
3 diş sarımsak
Tuz
Çerkez tavuğu için ilk olarak tavuğu 2 adet büyük soğanla birlikte pişirelim ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra derilerini ayıklayıp, kemiklerinden ayıralım ve balığı küçük küçük tiftelim. Bir tavada mısır ununu tavuk suyuyla kavurarak pişirip hamur kıvamına getirelim. Cevizi robotta iyice çekelim. Sarımsak ve salçayı da ekleyip çekmeye devam edelim. Çerkez tavuğunun üzerini süslemek için çektiğimiz cevizlerin yüzeyine çıkan ceviz yağından yarım çorba kaşığı bir kabın içine ayıralım. Robottaki sarımsaklı ceviz içine, pişirmiş olduğumuz mısır ununu ilave edip iyice çekelim ve azar azar tavuk suyu ilave ederek boza kıvamında bir sos elde edene kadar çekmeye devam edelim ve tuzla tatlandıralım. Robottaki sosu didiklenmiş tavukların üzerine dökelim, karıştırıp servis tabağına alalım. Üzerine bir kenara ayırmış olduğumuz ceviz yağını gezdirip soğumaya bırakalım. Daha sonra da servis yapalım. Afiyet olsun.
Jöleli pasta
2 paket vişne jölesi
200 gram kedidili bisküvi
Arzuya göre çeşitli meyveler
Krema için:
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı Orkide margarin
Yarım paket vanilya
Yarım kilo süt
Yarım su bardağı toz şeker
Jöleli pasta için 2 paket vişne jölesini, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Krema için yumurtayı, 3 çorba kaşığı unu, 2 çorba kaşığı margarini, yarım paket vanilya, yarım kg. sütü ve yarım su bardağı toz şekeri bir kapta iyice çırpın. Bu karışımı ocağa alıp, koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ardından soğumaya bırakın. Bu jöleden 2 kepçe alıp, pastayı yapacağınız kalıbın dibine dökün. 10 dakika dondurun. Üzerine istediğiniz meyveyi dilimleyip dizin. Meyvelerin üzerini de örtecek kadar jöle döküp dondurun. Sonra kedidili bisküvisini jöle ile ıslatarak, kenarlardan boşluk bırakacak şekilde dizin. Üzerine hazırladığınız kremadan birkaç çorba kaşığı koyup yayın. Tekrar bisküvi dizin ve kabı doldurana dek aynı sıralamayla malzemeleri döşeyin. Kalan jöleyi etrafından döküp boşlukları doldurun. Tekrar dolaba koyup servis zamanına kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman, pasta kalıbını sıcak suya oturtup biraz beklettikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapın. Afiyet olsun.
