• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Mercan buğulama

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 29 Ocak 2011
4 adet mercan
2 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
1 adet iri patates
1 adet limonun suyu
1 su bardağı su
1/2 su bardağı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Sıcak suların balığı olan mercan, hem görüntüsü hem de lezzeti nedeniyle balıkseverlerin favorilerinden. Ben de bugün mercan sevenler için, mercanın sebzelerle harmanlanarak buğulama usulü pişirildiği özel bir tarifini yazıyorum. Aynı yemeği dilediğiniz başka balıklarla yapabileceğinizi de belirttikten sonra gelelim buğulamamızın tarifine: ıÜüKerevizleri soyduktan sonra halkalar ince halinde doğrayalım ve yarısını tepsiye dizelim. Patatesleri soyduktan sonra küçük parçalar halinde, havucu da temizledikten sonra ince halkalar halinde doğrayalım. Soğanı da parçalar halinde doğrayıp havuç ve patatesle karıştıralım ve yarısını kerevizlerin arasına ve üstüne yerleştirelim. Pulları ve içleri iyice temizlenmiş mercanları kereviz halkalarının üstüne yerleştirelim. Arzuya göre tuz ve karabiberi de ekelim. Balıkların üstüne dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizelim. Kerevizlerin arasına patatesleri, havuçları ve soğanların kalanını da yerleştirelim. Zeytinyağını, limon suyunu ve suyu ilave edip üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtelim. Üzerini kapakla kapatıp önce orta, daha sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirelim. Suyu azalırsa su ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Doğum günü pastası

8 adet yumurta
4 adet yumurta sarısı
1 bardak+1 kahve fincanı toz şeker
2 bardak buğday unu
1 yemek kaşığı portakal rendesi
1 bardak çekilmiş badem
1 ölçü yağlı pasta kreması

Doğumgünü pastası için öncelikle yıÜüumurtaları, belirtilen miktarda şekerle birlikte tel veya mikserle çırparak koyu krema haline getirin. Un, badem ve portakal kabuğu katıp tahta kaşıkla biraz karıştırın. 27 santim çapında bir tepsi veya kalıbın dibini yağlayın; sonra tepsiye, aynı ölçülerde yağlı kağıt yerleştirin. Pandispanyanın hamurunu, kalıbın 3/4'üne çıkacak kadar boşaltın. Orta ısılı fırında 40-45 dakika pişirin. Daha sonra pandispanyayı kalıptan çıkarın ve bir tel üzerinde soğutun. Üç eşit parçaya ayırın. Portakal suyu veya şekerli suyla, kesilen pandispanyaları ıslatın. Üzerlerine krema sürün ve üst üste kapatın. Pastanın üzerine ve kenarlarına da krema sürün ve zevkinize göre süsleyin. Dolapta birkaç saat beklettikten sonra dilimler halinde servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.