300 gram kuzu eti 500 gram kuyruk yağı
Yeşil fıstık
Tuz
İsteğe göre kırmızı Biber
İçi için:
Yeşil biber
Domates
Soğan
Sarımsak
Kaşar peyniri
Maydanoz
Lavaşı için:
3 su bardağı un
Yarım paket yaşmaya
Su
Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Hem göze hem de mideye hitap eden fıstıklı beyti yemeği için önce yemeğin lavaşını hazırlayalım. Lavaş için unun ortasına mayayı koyalım. Ilık su döküp ortasından başlayarak karıştırmaya başlayalım ve iyice yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Daha sonra hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Her parçayı ince ince açalım ve lavaş haline getirelim. Diğer yandan kuzu etini ve kuyruk yağını kesme tahtası üzerinde satırla kıyalım ve karıştıralım. Karıştırma kabında tuzunu ve fıstığını atıp karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız etleri şişlere geçirelim ve ızgarada pişirelim. Biberi, domatesi, soğanı, sarımsağı ve maydanozu ince ince kıyalım. Hepsini karıştıralım. Açtığımız lavaşlara şişlerden çıkardığımız etleri yerleştirelim. Hazırladığımız karışımı da içine koyalım. Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serptikten dürüm şeklinde saralım. Dürümleri yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Çörekotu ve susamı da üstüne serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Beytimiz piştikten sonra biraz dinlenmeye bırakalım ve eşit şekilde kestikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
İspanyol omleti
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet yumurta
3 dal taze yeşil soğan
4 adet patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
İspanyol omleti için pıÜüatatesleri yıkayıp, kurulayıp, soyun ve ince halkalar halinde doğrayın. Tencereye soğuk su doldurun, tuz ve patatesleri ilave edin. Su kaynadıktan sonra orta ateşte 5 dakika pişirin. Diğer yandan zeytinyağını bir tavada kızdırın, soğanları kavurup patatesleri ilave edin. Patatesler pembeleşinceye kadar orta ateşte 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip ateşten alın. Kavurma işlemini yaparken devamlı karıştırın. Karıştırma kabının içinde yumurtaları çırpın. Kavrulmuş patates ve soğanları yumurtalara katın. Tavanızı ateşe koyun, biraz kızdırın. Patatesleri ve yumurtaları tavaya dökün. Omletin bu yüzünü birkaç dakika pişirin. Daha sonra diğer yüzünü de birkaç dakika pişirin. Ateşten alıp omlet ılındıktan sonra dilimleyip taze yeşil soğanın sapları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
