• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Sebzeli hindi sarma

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04 Şubat 2011
4 dilim hindi şinitzel
1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
4 dilim jambon
250 ml tavuk suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
450 gram patates kroket
600 gram sebze garnitürü
150 gram süt kreması
2 adet salatalık turşusu
2 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin

Enfes yemeklerden biri olan sebzeli hindi sarma için ilk olarak hindi etini temizleyip biraz inceltelim. Üzerine un, tuz, karabiber ve kekik serperek lezzetlendirelim. Hardal da sürdğkten sonra etlerin üzerine birer dilim jambon ilave edelim. Turşuları ikiye bölüp en üste ekleyelim ve eti rulo haline getirip bir kürdanla sabitleyelim. Diğer yandan soğanları soyup küp küp doğrayalım. Hindi sarmaları yapışmaz tavada ve kızgın yağda kızartalım. Soğan, tavuk suyu ve limon suyunu ekleyip biraz pişirelim. Üzerini kapatıp orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakalım. Bu arada patates kroketleri ve sebze garnitürünü paket üzerindeki tarife göre fırında veya tavada hazırlayalım. Hindi sarmaları tavadan alıp soğumayacak şekilde bekletelim. Süt kremasını sosa ekleyip 5 dakika pişirelim ve tuz- karabiberle tatlandıralım. Sarmaları patates kroket, sebze garnitürü ve sos eşliğinde tabaklara paylaştırıp servis yapalım Dilerseniz baharatlarla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Badem tatlısı

6 yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
100 gram margarin
2 çorba kaşığı un
50 gram kabuksuz badem
100 gram çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurup için:
1 kg toz şeker
3 bardak su

Badem tatlısı için ilk olarak soğuk kullanılacak olan şerbeti hazırlayın. Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın. Ortaya çıkan köpüğü alın ve içine limon suyunu katın. Kısa bir süre daha kaynattıktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Diğer yandan yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın. Yumurta aklarının üzerine şekeri de ilave edin. Bu karışımı ağır ateşte tel ile çırparak kabartın. Daha sonra ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gram eritilmiş margarini ekleyin. Diğer yandan yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin. Bunu da karışıma katarak kevgirle karıştırın. Son olarak yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin. Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirdikten sonra fırından çıkarın. Üzerine soğuk şurubu dökün ve tatlıyı soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.