• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Piyazlı satır köftesi

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03 Şubat 2011
300 g kuzu eti
50 g kuyruk yağı
2 adet yeşil biber
3 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kimyon
Şerbeti İçin:
1 kase bombay fasulye
1 kırmızı soğan
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 tutam maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Zeytin
Garnitürü İçin:
Kuşkonmaz

Piyazlı satır köftesinin ön hazırlığı olarak kuzu etini ve kuyruk yağını doğrama tahtasına alalım ve satırla ince ince kıyalım. Yeşil biberleri ve soğanları da ince ince doğrayalım. Sarımsakları da doğrayalım. Hepsini bir karıştırma kabına alalım ve tuzunu, karabiberini, kimyonunu attıktan sonra elimizle iyice yoğuralım. Yoğurduktan sonra karışımı dolapta dinlendirelim. Dinlendikten sonra elimizi suya batıralım ve köftelerimizi yuvarlayarak bir tabağa dizelim. Piyazı hazırlamak için; haşlanmış fasulyeyi karıştırma kabına alalım. Soğanı, biberleri, maydanozu doğrayalım. Hepsini karıştırma kabına alalım. Üzerine zeytin atalım. Zeytinyağını ve limonunu da ilave edip karıştıralım. Kuşkonmazları ızgarada pişirelim. Ardından köfteleri de pişirelim. Servis tabağına önce piyazı alalım. Kenarlara kuşkonmazı koyalım. Son olarak da köfteleri en üste dizerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Krem brule

750 ml hazır krema
1 su bardağı süt
12 yumurta sarısı
1 su bardağından biraz az toz şeker
2 paket toz vanilya
Üzerine serpmek için toz şeker

Krem brule için süt, krema ve vanilyayı bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Ayrı bir kapta toz şeker ve yumurta sarılarını mikserle krema haline gelene kadar iyice çırpın. Kaynayan sütlü karışımın yarısını, yumurtalı karışıma ekleyerek bir süre daha çırpın. Ocakta kaynamakta olan kalan sütlü karışıma yumurtalı karışımın tamamını ekleyin, birkaç dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra ateşi kapatın. Fırınınızı 120 dereceye ayarlayın. Hazırladığınız muhallebiyi süzgeçten geçirip pürüzsüzleştirin. Isıya dayanıklı sufle kaplarına paylaştırın. Sufle kaplarını fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine su ekleyerek (benmari usulü) krem brulelerinizi önceden ısıtılmış 120 dereceli fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Servisten önce her bir kasenin üzerine bir miktar toz şeker serperek, fırının ızgara ayarında şekerler altın sarısı renk alana kadar bekletin. Dilerseniz çakmak kullanarak şekerleri hafifçe yakabilirsiniz. Altın sarısı bir renk aldığında krem brulelerin üzerine serpin ve tatlınızı ılık ya da soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.