1 kilogram yağsız dana bonfile 100 gram kuyruk yağı
100 gram kuzu boşluğu
Karabiber, isot, tuz
2 adet soğan
1 adet maydanoz
Mutfağımızın en lezzetli yemeklerinden biri olan Adana kebabı için dıÜüana bonfile, kuyruk yağı ve kuzu boşluğunu kasaptan alırken hepsini geniş kıyma aynasında çektirelim. Çektirdiğimiz kıymayı, baharatlarını atıp yarım saat çiğ köfte yoğurur gibi yoğuralım ve buzdolabında bir gün bekletelim. Diğer yandan soğanımızı rendeleyelim ve maydanozlarımızı ince ince kıyalım. Soğanla maydanozu karıştırıp onu da bir gün bekletelim. Kıymamızı dolaptan çıkarıp soğan ve maydanozu süzdürelim ve kıymamıza katalım. Birlikte yarım saat yoğurup soğuyana kadar dolapta dinlendirelim. Hazırladığımız kebabı şişlere takarken, şişleri önce sıvı yağla yağlayıp, mangalın üstünde ısıtttıktan sonra etlerimizi şişlere takalım. Etlerimizi şişe takarken ellerimizi yağ ya da suyla ıslatırsak hem etin elimize yapışmasını önlemiş oluruz hem de etin parçalanmasını. Şişe takarken alımıza olması gereken diğer bir nokta da kebabı şiş üzerine nasıl yassılaştıracağımız. Bunun için elimize aldığımız şişi sol elimizle tutup, sağ avucumuzun içine oturtalım ve otruduktan sonra dört parmağımızla yukarıdan aşağı doğru etimizi şişe yayalım. Şişlerimizi hazırladıktan sonra mangalda ya da fırında pişirerek yeşillik, közlenmiş biber ve domates eşliğinde servis yapalım. Afiyet olsun.
Patates pare
250 gr patates
150 gram un
1 adet yumurta
Yarım fincan irmik
2 çorba kaşığı margarin
1 fincan pudra şekeri
1 çay kaşığı yarısı vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı nişasta
Süslemek için ceviz ve Antep fıstığı
3 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Yarım adet limon
Patates pare için pıÜüatatesleri soyup temizleyin. İyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyup üzerini örtecek kadar su ilave ederek haşlayın. İyice pişen patatesleri süzüp sıcakken pürüzsüz püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Margarine pudra şekerini iyice yedirin. Daha sonra sırasıyla un ve diğer malzemeleri yoğurun. Elde edilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekillendirin. Dinlendikten sonra önce çeklilmiş Antep fıstığına bulayın. Daha sonra çırpılmış yumurta sarısını fırçayla sürüp 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Bu arada şeker, su ve limonu tencereye koyup bir şerbetini hazırlayın. Fırından çıkan parelerin üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Afiyet olsun.
