• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 09 Şubat 2011
1 kg tavuk göğsü
250 gram mantar
3 adet yufka
1 adet soğan
2 diş sarımsak
5 adet sivri biber
1 çorba kaşığı salça
4 adet domates
1 demet dereotu
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Karabiber, tuz

Yufkaya sarılı olarak yapılan sultan pilici adlı yemeğimiz için öncelikle yağı bir tencereye koyalım ve kızdıralım. Kızmış yağa yemeklik doğradığımız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar iyice kavuralım. Ardından piliçleri de ekleyelim. Piliçler kızarmaya başlayınca doğranmış biber, sarımsak ve mantarları ekleyelim. Mantarlar suyunu çekince üzerine salçayı ilave edelim. Sonra rendelenmiş domatesi ve etin üzerini aşacak kadar su alalım. Yaklaşık on dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alalım. Sebze ve pilici süzelim. Dereotunu doğrayıp iyice süzdüğümüz tavukla karıştıralım. Üst üste koyduğumuz 3 yufkayı büyük bir servis tabağı ile yuvarlak şekilde keselim. Hazırladığımız harcı yuvarlak şekilde kestiğimiz yufkanın içine koyup yufkayı bohça gibi katlayalım. Kıvrımlı kısımlarını alt tarafa getirip, bir tepsiye dizelim ve üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Tepsiyi 180 dereceli fırında pişirdikten sonra sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Muhallebili lokum


3 su bardağından biraz fazla süt
3 çorba kaşığı margarin
İki buçuk kahve fincanı un
İki buçuk kahve fincanı toz şeker
1 paket kakaolu bisküvi
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
1 kahve fincanı ceviz
2 paket vanilya

3 çorba kaşığı margarini ve iki buçuk kahve fincanı unu tencereye alıp kavurun. Daha sonra sütü ilave edin. Son olarak toz şekeri de ekleyip, iyice karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Ocaktan aldığınız muhallebiye 2 paket vanilyayı ekleyip, blendırda 10 dakika çırpın ve ılınmaya bırakın. Diğer tarafta bisküvileri ince tel süzgeçten, havanın tokmağı ile ezerek geçirin. Mini fırın tepsisine, ince bir kat toz bisküviyi yayın. Ilıyan muhallebinin bir kısmını bisküvilerin üzerine dökün. Soğuyunca buzdolabına alın. Bu arada başka bir tepsiye 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi yayın. Muhallebinin kalanını da bunun üzerine dökün. En üste de 1 çorba kaşığı kakao serpin. Bu karışımı da buzdolabına alıp soğutun. Buzdolabından aldığınız bisküvili muhallebiyi, 4 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine, ceviz koyup, rulo şeklinde sarın. Hindistan cevizli karışımı da bu şekilde kesip, rulo yapın. Servis tabağına dizip servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.