Yarım kilogram taze fasulye 2 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı margarin
100 gram mantar
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
2 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı süzme bal
Tuz ve karabiber
Bugün sizinle çok hafif bir yemeğin tarifini paylaşıyorum. Yemeğimizin adı tavuklu türlü. Malzeme listemizde fasulye, mantar gibi sebzeler var. Ama siz dilerseniz malzeme listesini daha da genişletebilirsiniz. Tavuklu türlü yemeğimiz için öncelikle fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım ve suyunu süzdükten sonra birkaç parçaya keselim. Taze soğanları ayıklayıp, yıkadıktan sonra ince ince doğrayalım. Biberleri temizleyip irice doğrayalım. Mantarları da yıkayıp 3-4 parçaya bölelim. Tavuk etlerini kuşbaşı büyüklüğünde keselim. Soya sosunu ilave edip, yüksek ateşte 3-4 dakika sürekli karıştırarak sote edelim. Margarini tencerede eritip taze soğan, sivribiber, mantar ve taze fasulyeler hafif diri kalacak şekilde pişirelim. Tavuk eti, tuz, karabiber ve balı ilave ettikten sonra 10 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra tercihen sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Kıymalı su böreği
6 yumurta
6 kahve fincanı su
Aldığı kadar un
250 gram tereyağ
Tuz
İçi için:
250 gram kıyma
Tuz
1 adet soğan
Pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
Kıymalı su böreği için ilk olarak unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açtıktan sonra havuzun ortasına yumurtaları kırın. Su ve tuz ilave edipyoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamının hafif sert olması gerekiyor. Daha sonra hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp 12 beze hazırlayın. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin. Hamur dinlenirken iç malzemeyi hazırlayın. İçi için kıymaya tuz ekleyip kavurun. Tereyağı eritin. Hamurları yufka şeklinde ince ince açın. İki yufkayı ayırın. Kalan yufkaları dörde kesin. Tepsiyi yağlayın. Ayırdığınız bütün yufkanın birini tepsiye yerleştirin. Dörde kestiğiniz yufkaları kaynar tuzlu suda haşlayıp soğuk suya alın. Süzgeci ters çevirin. Haşlanmış yufkaları üzerine yayıp fazla suyunu süzün. İki sırada bir eritilmiş tereyağı sürerek yufkaların yarısını tepsiye yerleştirin. Hazırladığınız iç malzemeyi yayıp kalan yufkalara aynı işlemi uygulayın. Üzerine kalan bütün yufkayı serin. Tereyağı ile yağlayıp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.
