1 su bardağı kuru fasulye 1 çay kaşığı tuz
15 Adet taze fasulye
1 Adet Havuç
1 Adet kabak
1 çay kaşığı karabiber
8 çorba kaşığı arpa şehriye
Sos için:
1 adet domates
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı taze fesleğen yaprağı
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Domates soslu fasulye çorbasının öıÜün hazırlığı olarak 1 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatalım ve daha sonra süzüp büyük bir tencereye alalım. Üzerini birkaç parmak geçecek kadar soğuk su ekleyelim. Hızlı ateşte yarım saat kaynatalım ve süzelim. Aynı tencereye 6-8 bardak sıcak su ekleyip yumuşamış kuru fasulyeyi, ayıklanmış ve küçük parçalar halinde kesilmiş taze fasulyeleri, havucu ve kabağı ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. 1 çay kaşığı karabiberi ilave edelim ve arpa şehriyeyi ekleyelim. 10 dakika daha pişirelim. Daha sonra tencereyi ateşin üzerinden alalım. Sos için kabuğu soyulmuş domatesi, sarımsağı, fesleğen yaprağını ve rendelenmiş kaşar peynirini blendıra atalım. Blendırı çalıştırmaya başladığımızda zeytinyağını azar azar ekleyelim. Çorbayı servis yapacağımız bir kaseye aktardıktan sonra hazırladığımız bu sos ile bilrikte servis yapalım. Afiyet olsun.
Bademli mus
4 yaprak jelatin
200 g labne peyniri
300 ml süt
100 g krem şanti
100 g kıyılmış badem
2 yumurta akı
Tuz
60 g pudra şekeri
250 g böğürtlen
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı portakal suyu
Yarım limon
Jelatin yapraklarını soğuk suda eritin. Labne peynirini çırpın. Sütü ısıtın. Jelatini sudan çıkarın. Suyunu süzdükten sonra sütün içinde eritin. Jelatinli sütü, labne peyniri ile iyice karıştırın. Krem şantiyi hazırlayın. Yarım limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Ardından krem şantiyi, limon kabuğunu, limon suyunu, bademi peynirli karışıma ilave edin. Yumurta akını bir tutam tuz ile çırpın. Üzerine pudra şekeri ekip peynirli karışıma ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı buzdolabına alıp en az üç saat soğumaya bırakın. Böğürtleni ayıklayıp yıkayın. Birkaç tanesini kenara ayırın. Kalanları 100 ml suyun içinde ısıtın. Bir süzgeçten geçirin. Sos için böğürtlen suyunu, şeker ile karıştırın. Sosu ısıtın ama kaynamamasına dikkat edin. Ardından hazırladığınız sosu soğumaya bırakın. Hazırladığınız mustan üçgenler kesip tabaklara yerleştirin. Üzerine sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.
