3 adet tavuk buduYarım su bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı maydanoz
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet yumurta
2 adet taze soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Şehriyeli tavuk köftesi için tavuk butlarını tuzlu suda haşlayıp süzelim. İncecik tiftip derin bir kaba alalım. Tel şehriyeyi de tuzlu suda haşlayıp suyunu süzüp, tavuklara ilave edelim. İnce kıyılmış maydanoz, taze soğan ve küçük doğranmış kırmızı biberi katalım. Rendelenmiş kaşar peyniri, çırpılmış yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber ve köriyi ilave edelim. Son olarak unu eleyip malzemelere ekleyelim. Karıştırıp, elimizle yoğuralım. Hazırladığımız tavuklu hamurdan iri parçalar koparıp elimizde yassı bir şekil verelim ve köfteleri bir tepsiye dizelim. Buzdolabına alıp yarım saat bekletelim. Daha sonra tavuk köftelerini spatula yardımı ile alıp kızgın sıvı yağa atalım. Arkalı önlü kızartıp, sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.
Portakallı krep
1 yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
3/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı havuç suyu
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 buçuk su bardağı kek un
1/2 paket vanilya
İçine:
300 g labne peyniri
8 yemek kaşığı pudra şekeri
Damla çikolata
Üzerine:
80 g bitter çikolata
1/2 çay fincanı krema
Pişirmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Portakal suyu, havuç suyu ve portakal kabuğunu ilave edip karıştırın. Kek un ve vanilyayı da ekleyerek krep hamurunu hazırlyın. Teflon tavayı ocağa koyun. Fındık büyüklüğündeki tereyağı ile tavanın her tarafını yağlayın. Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökün. Tavanın tümüne yayılmasını sağladıktan sonra arkalı önlü, fazla kızartmadan krepleri pişirin. Bir kapta labne peyniri ve pudra şekerini karıştırın. Kreplerin her iki yanından biraz kestikten sonra hazırladığınız kremayı kreplerin içine sürün. Üzerlerine damla çikolata serptikten sonra rulo şeklinde sarın. Bir tepsiye koyup üzerini streç filmle örtün ve yarım saat kadar buzdolabında bekletin. Bu sırada çikolatayı benmari usulü eriterek krema ile karıştırıp çikolata sosunu hazırlayın. Dolaptan çıkardığınız rulo krepleri verev şekilde bıçakla 3'er santim kalınlıkta dilimleyin. Üzerlerine çikolata sos gezdirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
