2 çorba kaşığı un 1 yumurta
4 çorba kaşığı süt
150 gram füme somon
4 çorba kaşığı süt kreması
1 adet salatalık
2 tatlı kaşığı limon suyu
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 demet dereotu
50 gram havyar
Tuz, karabiber
Kızartmak için Orkide sıvı yağ
Balıklı krep için uıÜün, süt ve yumurtayı karıştırarak krep hamurumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız hamuru yaklaşık 30 dakika dinlendirelim. Daha sonra yapışmaz bir tavada yağı kızdıralım ve iki adet krep pişirelim. Kreplerin soğumasını bekledikten sonra füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayalım. Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edelim. Süt kremasını, tuz ve karabiberle tatlandıralım. Kremayı somonların üzerine sürelim. Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayalım ve 45 dakika boyunca buzlukta bekletelim. Diğer yandan salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyelim. Orkide sıvı yağ, limon suyu, tuz ve karabiberden luşan bir marinat hazırlayalım. Dereotunu yıkayıp ayıklayalım. Sap kısımlarını kesip kalan kısımları ince ince kıyalım. Krep rulolarını dilimler halinde doğrayalım. Tabaklara yerleştirip marinatı üzerinde gezdirelim. Dereotu, salatalık ve havyarla süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Kremalı incir tatlısı
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
1 poşet toz şanti
1,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı granül kahve
Kremalı incir tatlısının keki için karıştırma kabına 3 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edin ve mikserle çırpın. Daha sonra üzerine 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu ilave edin. Üzerine 1 su bardağı un ekledikten sonra karıştırmaya devam edin. 6 veya 7 adet kuru inciri küp olarak kesin. Kek karışımına kuru incirleri ilave edin. Kek karışımını fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin. Kreması için tencereye 1 litre sütü alın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta ilave edin ve sürekli karıştırarak kremayı pişirin. Krema soğuduktan sonra kremaya 1 poşet toz şanti ilave edin ve mikserle çırpın. Keki ıslatmak için 1.5 su bardağı sıcak suyun içine 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı granül kave ilave edip karıştırın. Kekin üzerine kahveli karışımı dökün ve keki ıslatın. Kekin üzerine kremayı da ilave edin ve soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
