• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Safranlı dereotlu pilav

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Şubat 2011
2 bardak pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet yeşil biber
1 adet normal boy kuru soğan
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı safran
3 bardak su
1 çay kaşığı dolma baharı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Hemen hemen her yemeğin yanına yapılan pilavın çok orijinal bir tarifini paylaşıyorum bugün. Safranlı ve dereotlu olarak hazırlanan pilavımızın tarifi şöyle: Soğanları ve biberi ince ince kıyalım ve zeytinyağında pembeleşene kadar çam fıstıkları ile beraber kavuralım. 1 bardak ılık suya safranı ve kuşüzümlerini atıp yaklaşık 20 dakika kadar bekletelim. En az 1 saat ılık suda beklettiğimiz pirinçlerimizi, soğanların olduğu tencereye atalım ve 5 dakika kadar yüksek ısıda sürekli karıştırarak pirinçleri kavuralım. Üzerine 2 bardak su ve 1 bardak safranlı suyu ekleyelim. İnce kıyılmış dereotunu, dolma baharını, tuzu ve karabiberi de ekleyerek orta ısıda, su hemen hemen tükenip pirincin üzerinde delikler oluşana kadar ocakta tutalım. Daha sonra küçük ocağa alarak altını kısalım ve bir çeyrek kısık ateşte pişirelim. Ardından ocağın altını kapatalım ve 10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak dinlendirelim. Daha sonra tencerenin kapağını açıp 1 yemek kaşığı tereyağını pilava katalım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kremalı şokola


2 su bardağı süt
1 kahve fincanı kakao
1,5 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 fincan çekilmiş yeşil fıstık
1 fincan Hindistan cevizi
1 adet yumurta
Yarım paket vanilya
3 çorba kaşığı Orkide margarin

Kremalı şokola tatlsını hazırlarken ön hazırlık olarak sütü tencerede iyice kaynatın. Kaynamış sütün içine şekeri ilave ettikten sonra ocağın altını kısın. Ayrı bir kapta yumurta, nişasta, kakao ve vanilyayı birlikte çırpın. Bulamaç haline gelen malzemeyi, kısık ateşte kaynamakta olan süte tel süzgeçten süzdürerek ilave edin. Bu esnada dibinin tutmaması için devamlı olarak karıştırın. Hepsi birlikte kaynayıp tahin koyuluğuna ulaşınca, içine margarini de atın ve tencereyi ocaktan alın. Margarin eriyince tatlıyı kepçe ile kaselere yüksekten dökerek az az koyun. Yüksekten dökülünce şokolanın üzeri göz göz olacaktır ve güzel bir görünüş verir. tabaklara dağıttıktan sonra fıstığı, Hindistan cevizini ve kremayı aralıklı şekilde kaselere paylaştırın. Sonrasında da servis yapın. Afiyet olsun.




Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.