• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Tavada patlıcan

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20 Şubat 2011
8 adet orta boy patlıcan
4 adet orta boy domates
6 adet yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
3 çay kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı salça
Yarım bardak su
1/3 bardak zeytinyağı

Hem hafif hem de yapımı çok kolay bir yemek tavada patlıcan. Mönünüzde leziz bir sebze yemeği olsun istiyorsanız işte tarifi: Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyalım. Daha sonra halka şeklinde ve normal kalınlıkta doğrayalım. Kızgın yağda patlıcanları tek başına kızartalım ve 15 dakika dinlendirelim. 2 adet kuru soğanı halka şeklinde göbek göbek doğrayalım ve pembeleşene kadar kızartalım. Daha sonra biberleri, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra enden ve boydan ikiye ayıralım, ardından kızartalım. Diğer yandan başka bir tavaya zeytinyağımızı koyup kızdırdıktan sonra, önce kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız domatesleri tavayı kaplayacak şekilde dizelim. Domateslerimizin üzerine önceden kızarttığımız patlıcanları, soğanları ve biberleri kat kat yerleştirelim. 1 baş sarımsağı da ince ince halka şeklinde doğrayıp yemeğin her yanına aroması yayılacak şekilde yerleştirelim. Yarım bardak su ile 2 tatlı kaşığı salçayı ve tuzu karıştırıp en üstten yemeğin üzerine dökelim. Tavamızın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Yemek pişmeden 5 dakika önce maydanozları ince ince doğrayarak yemeğin üzerine serptikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Cevizli un helvası

1 paket sana margarin
2,5 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Şerbet için:
2 bardak su
2 bardak şeker

Cevizli un helvası ıÜüiçin ilk olarak şerbeti hazırlayın. 2 bardak su ve 2 bardak şeker bir taşım kaynatılıp soğumaya bırakın. Şerbet soğurken derin ve çelik bir tencereye bir paket sana margarini koyuo eritin. Eriyen margarine 2,5 su bardağı unu koyup tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Un koyu bir renk alıp, kahverengi oluncaya kadar kavurun. Ardından kavrulan una cevizi ekleyin ve yaklaşık 30 saniye kadar daha kavurup ateşi kapatın. Ocağı kapatır kapatmaz, hiç beklemeden soğuyan şerbeti kapağı aralayarak unun üzerine dökün. Bu esnada sıçramaması için kapağı aralamanızda fayda var. Un, şerbeti tamamen çekene kadar karıştırın. Çektikten sonra sıcak helvayı kare bir borcama döküp soğuyuncaya kadar bekletin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.