• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Patates çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08 Mart 2011
8 su bardağı et suyu
3 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
Yarım çay kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
Tuz ve karabiber
Terbiyesi için:
1 bardak süt
3 yumurta sarısı
1 kahve fincanı un
1 çorba kaşığı margarin

Çorba bakımından hayli zengin olan Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri de patates çorbası. Bu çorba için öncelikle margarin ile soğanı hafifçe kavuralım. Üzerine un ilave edip, bir de onunla birlikte karıştıralım. Bu malzemelerin üzerine et suyunu da ekledikten sonra kaynamasını bekleyelim. Kaynayan et suyuna tuzu, taze çekilmiş karabiberi ve patatesleri de koyup, patatesler ezilinceye kadar pişirelim. Patatesler dağılmaya başlayınca başka bir tencereye aktaralım ve aktarırken tel süzgeçten geçirelim. Diğer yandan bir tavaya margarini koyup kızdıralım. Üzerine unu ilave edip birkaç dakika kavuralım Sütü azar azar ilave edip, iyice yedirelim. Çırpılmış yumurta sarılarını da koyduktan sonra iyice karıştıralım. Süzülen çorba suyundan alıp terbiyeye döküp karıştıralım. Tencereyi ateşe koyup terbiyeyi yavaş yavaş ilave edelim. Bir taşım kaynayınca tencereyi ateşten alalım. Üzerine ufalanmış kuru nane serperek servis yapalım. Afiyet olsun.

Paşa böreği

Hamuru için:
6 adet yumurta
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Un
İç malzemesi:
1 adet kuzu ön kol
Karabiber
Tuz
Maydanoz
Kızartmak için:
Orkide sıvı yağ
Üzerine:
Yoğurt
Tereyağ
Kırmızı tozbiber

Böreğin hamuru için en az 6 adet yumurta, sıvı yağ, biraz tuz ve unu karştırın, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur haline getirin. Hamuru yarım saat dinlendirin. Dinlendirmiş olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak her birini kızartma yapacağınız tavanın büyüklüğünde açın ve kızgın yağda altı ve üstü kızarıncaya kadar kızartın. Diğer taraftan bir adet kuzu kolu, bol suda haşlayın. Haşlanmış olan etleri tifterek, içine maydanoz ve karabiberi ekleyin. Bir kenara bırakmış olduğunuz kızartılmış yufkaları, kaynamakta olan et suyunun içine atarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladığınız yufkaları bir fırın tepsisine bir kat yufka, bir kat hazırlanmış olan etli harçtan olmak ve en üste yufka koymak kaydıyla yerleştirin. Kalan et suyunu da yufkaların üzerine döktükten sonra kızgın fırında suyunu çekene kadar, üzerini kızartmadan pişirin. Pişmiş olan börekleri keserek, üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.