• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Etli yaprak sarması

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04 Mart 2011
350 gr salamura asma yaprağı
1 büyük boy kuru soğan
250 g dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı+ 3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı margarin
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Sos için:
Yoğurt, sarımsak

Etli yaprak sarmamızaı yaparken kullanacağınız yapraklar salamura ise dolmaları sarmadan önce 3-5 dakika kaynar suda tutalım. Yapraklar taze ise dwe süreyi biraz daha uzatalım. İç malzeme için soğanı yemeklikten biraz daha ince doğrayalım. Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı, 1 tatlı kaşığı biber salçasını, 1 tatlı kaşığı domates salçasını, sıvı yağı, tuz ve karabiberi bir kap içinde iyice karıştıralım. Etli yaprak sarmasının, zeytinyağlı sarmaya göre daha ince sarıldığını belirttikten sonra yaprakları sarıp tencerenin dibini yağlayalım ve içine etli harcı koyup sardığımız sarmaları yerleştirelim. Kıymaya kattığımız biber ve domates salçalarından kalanları, 3 çorba kaşığı sıvı yağ ve tereyağı karışımında kavuralım. İçine tuz, karabiber ve toz kırmızı biber koyduktan sonra yarım litre kaynamış su katıp, tenceye dizilmiş sarmaların üzerine dökelim. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabak koyalım. Sarmayı pişirme süresi yaklaşık 40 dakika. Suyu azalırsa da sıcak su ilave edebiliriz. Sarmamız piştikten sonra çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis yapabiliriz. Afiyet olsun.

Ispanaklı poğaça

2,5 su bardağı un
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz
İçi için:
Yarım kilogram ıspanak
250 gram. beyaz peynir
1 çay bardağı Orkide sıvı yağ
Üzerine:
2 adet yumurtanın beyazı
Sıvı yağ, çörekotu

Ispanaklı poğaçanın hamuru için un, yumurta, su, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Ispanakları ayıklayıp, yıkayarak suyunu süzün. Yapraklarını ince ince doğrayın. Derince bir kapta beyaz peynir, sıvı yağ ve ıspanakları karıştırın. Hamuru merdane ile 4 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurun üzerine kahve fincanı koyup, yuvarlaklar kesin. Artan hamuru yeniden yoğurup, açın. Hamur bitene dek bu işlemi yapın. Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta beyazı sürüp, bir yarısına hazırladığınız içi yerleştirip üzerini kapatın. Yarım ay şeklindeki çörekler hazırlayın. Üzerine sıvı yağ sürüp, çörek otu serpin. 230 dereceli fırında pişirip, servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.