• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 07 Mart 2011
1 kg böreklik un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 yumurta
2 kaşık yoğurt
Bir çay bardağı süt
1 kg patates
1/2 kg yeşil mercimek veya peynir
Maydanoz
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 paket margarin
1 su bardağı Orkide sıvı yağ
3 kaşık haşhaş ezmesi
1 kaşık tahin

Bükme için; unu eleyip ortasını açarak zeytinyağı, tuz, limon suyu, yoğurt, süt ve yeteri kadar su ekleyip ile kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlayıp 20 dakika dinlendirelim. Diğer yandan içini hazırlayalım. Mercimek ve patatesi ayrı ayrı haşlayalım; mercimeğe tuz, karabiber ve maydanoz ilave edelim. Patatesi iyice ezip içine tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edelim. Bir paket margarini eritelim, içine sıvı yağı ilave edelim. Haşhaşı, ayrı bir kapta tahin ve çok az sıvı yağ ile yumuşatalım. Dinlenmiş hamur dört parçaya ayırıp her bir parçayı tabak büyüklüğünde açalım ve üzerine haşhaş karışımından bir kaşık ve margarinden bir kaşık koyup hamurun her tarafına yayalım. Hamuru elle açabildiğimiz kadar açalım, karşılıklı katlayıp her katın arasına margarin sürüp paket yapalım. Diğer hamuru da aynı şekilde yağlayıp açalım. Bu hamurun tam ortasına, daha önce hazırladığımız paketlenmiş hamuru koyalım. Her katı tekrar yağlayarak hamuru paketleyelim. Kalan iki parça hamuru da aynı şekilde iç içe paketledikten sonra buzlukta 15 dakika dinlendirelim. Daha sonra dinlenmiş hamuru oklava ile yarım santim kalınlığında açalım, ters çevirerek 10 santim kalınlığında şeritlere bölelim. Uzun şeritlerin tam ortasına istediğiniz iç malzemesinden koyduktan sonra şeritleri karşılıklı kapatalım. İstenilen büyüklükte bükmeler keserek, birleşme yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine kalan margarinin içine iki kaşık yoğurt ve bir yumurta sarısı ilave ederek bol miktarda sürelim ve 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Çatalbastı tatlısı

3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı Orkide sıvı yağ
4 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Hindistan cevizi, un
Şurubu için:
4 bardak şeker
6 bardak su

İlk önce şurubu ateşe koyun ve kaynamaya bırakın. Yumurta, yağ ve 3 yumurtayı çırpıp; un, kabartma tozu ve vanilya ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Köfte yapar gibi şekillendirin. Üzerine çatal ile bastırarak şekil verin ve orta ateşli fırında pişirin. Daha sonra sıcak hamura soğuk şurubu döküp üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.