• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kaşarlı tavuk tava

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06 Mart 2011
500 g tavuk göğsü
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Bir kase mantar
4 adet domates
2 adet sivri tatli biber
Maydanoz
1 yemek kaşığı salça
1 fincan zeytinyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

Kaşarlı tavuk tava için önce tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayalım. Doğradığımız kuşbaşı tavukları, tavada kızdrımış olduğumuz zeytinyağında sarımsaklarla beraber kızarıncaya kadra pişirelim. Her iki tarafı da kızarmış olan tavuk göğüslerinin içine soya sosunu da ilave edelim ve orta ateşte yaklaşık 5 dakika, ağzı kapalı olarak pişirelim. Daha sonra tavukların içine ince ince doğradığımız maydanozları, sivri biberleri, ve kesilmiş mantarlarımızı, kuşbaşı doğradığımız domatesleri ve salçamızı koyalım. Tüm baharatları da ektikten sonra orta ateşte üstü kapalı bir şekilde pişirmeye devam edelim. Yemeğin suyu hafiften çekilmeye başladığında kapağını açarak birkaç dakika daha pişirelim. Pişen yemeği borcam bir fırın tepsisine koyduktan sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri kızarana kadar beklettikten sonra yemek servise hazır. Afiyet olsun.

Elmalı rulo çörek

2 yumurta
250 gram margarin
1,5 kase toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı yoğurt
Alabildiğince un
4 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kasığı sıvı yağ
1 bardak iri dövülmüş ceviz
0,5 orta boy kase toz şeker
Tepsiye serpiştirmek için:
Ceviz

Elmalı rulo çörek için oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini, yumurtaları, yoğurdu, toz şekeri, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve kabartma tozu karıştırın. Üzerine unu da ekleyin ve bu malzemelerden kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamuru yaklaşık 20 dakika, üstü kapalı şekilde dinlendirin. Diğer yandan içini hazırlayın. Elmaları 1 santimlik portakal dilimi gibi kesin. Üzerine sıvı yağ, tarçın, ceviz ve yarım kase toz şekeri ekleyip iyice harmanlayın. Hamuru bütün olarak, 2 santim kalınlıkta olacak şekilde, dikdörtgen biçiminde açın. Hazırladığınız harcı üzerine yayın. Uzun kenarından sıkıca rulo yapın. 3 santim kalınlığında kesin. Fırın tepsisi yağlayın. Yarım ceviz tanelerini yuvarlak yüzleri tepsiye gelecek şekilde bolca serpiştirin. Kesilmiş hamurlar, rulo yüzleri tepsiye gelecek şekilde cevizlerin üstüne yan yana dizin ve orta ısılı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.