• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Fırında çipura

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05 Mart 2011
3 adet çipura
2 adet soğan
5 diş sarımsak
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Alüminyum folyo
Limon tuzu

Fırında çipura için öncelikle balığı bol suda yıkayalım, daha sonra daha canlı görünmesi için limon tuzu ile ovalım. Ovduktan sonra balığı tekrar bol su ile yıkayalım. Sarımsak, soğan ve domatesin birer adedini küçük küçük doğrayalım, tuz ve pulbiber katıp lezzetlendirelim. Daha sonra balığı pişireceğimiz kabın içine, balığın üstünü kapatacak şekilde alüminyum folyo serelim. Balığınızı folyonun içine alalım ve üzerine hazırladığımız harcı döküp karıştıralım. Daha sonra domates, soğan ve limonları halka halka doğrayıp balığın üzerine dizelim. Yarım çay bardağı zeytinyağını da balığın üzerine döktükten sonra folyou sıkıca kapatalım. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 40 dakika pişirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun.

Altüst böreği

5 su bardağı un
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karbonat
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 buçuk yemek kaşığı sirke
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
2 adet soğan
350 gram kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
150 gram margarin

Unu geniş bir kaba eleyip 1/3 su bardağını ayırın. Kalan una 1 yemek kaşığı tuz ve karbonatı karıştırın. Üzerine sıvı yağ gezdirin ve ortasını açıp yumurtayı, sirkeyi, yoğurdu ve azar azar da suyu katıp kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru, biri büyük olmak üzere iki parçaya bölün. Her parçadan sekizer beze yapın. Üzerine nemli bez örtüp 10 dakika dinlendirin. Diğer yandan soğanı ince ince doğrayıp kıyma ile birlikte tencereye koyup kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyu çekinceye kadar pişirin. Karabiber ve kalan tuzu katıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Margarini eritip 1 yemek kaşığı yağ ile 30 santimetre çapında bir tepsiyi yağlayın. İlk sekiz bezenin her birini 25 santim çapında açın, aralarına yağ sürerek üst üste koyup buzdolabında 10 dakika dinlendirin. Kalan bezeleri de 20 santimetre çapında açarak, aynı şekilde hazırlayın. Büyük bezelerden hazırlanan hamuru tepsinin çapından 3 santimetre daha geniş olacak şekilde elinizle büyütün. Tepsiye kenarlarını da kapatacak şekilde yayıp üzerine kıymalı içi yerleştirin. Diğer hamuru da 30 santimetre çapında açın ve için üzerine koyun. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.