• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Kızarmış pilav

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14 Mart 2011
1 su bardağı ince pirinç
2 sap taze soğan
2 adet yumurta
100 g tavuk göğsü
2 yemek kaşığı soya sosu
Yarım tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
1 küçük boy havuç
4 yemek kaşığı bezelye

Kızarmış pilav için öncelikle tencereye 1.5 su bardağı kaynar su koyalım ve tuzunu atalım. Orta ateşte kaynadıktan sonra içine pirinci atalım ve suyu çekene kadar pişirelim. Pişen pirinci hafifçe altüst edip soğuması için bekletelim. Bu esnada tavuk göğsünü zar büyüklüğünde kesip üzerine 1 yemek kaşığı soya sosu ve yarım tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip karıştıralım ve bir süre bekletelim. Havucu da zar büyüklüğünde kesip bezelye ile birlikte diriliği gitmeyecek şekilde 7-8 dakika haşlayıp süzelim. Taze soğanı yıkayıp ince halkalar şeklinde doğrayalım. Bir kasenin içine yumurtaları kıralım. 1 tatlı kaşığı taze soğan ve bir fiske tuz ekleyip çatalla iyice çırpalım. Kızdırdığımıza tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım, yağ kızınca, yumurtalı karışımı boşaltıp tahta bir kaşıkla hızlı hızlı çevirerek pişirelim. Bir yandan da yumurtaları kaşıkla küçük parçalara bölelim ve pişen yumurtaları bir kaseye alalım. Tavanın içine 2 yemek kaşığı yağı ekleyip iyice kızdıralım. Arkasından tavuğu ekleyip birkaç dakika çevirmeden bekleyelim. Daha sonra kaşıkla hızlı hızlı çevirerek yaklaşık 5 dakika kavuralım. Bezelyeyi, havucu ve taze soğanları da ekleyip, hepsini 1 dakika boyunca hızlı ateşte kavuralım ve 1 yemek kaşığı soya sosunu ekleyelim. Sebzelerin üzerine haşlanmış pirinci boşaltıp ısınana kadar yüksek ateşte hepsini birlikte kavuralım. Son olarak pişmiş yumurtaları da ekleyip, dikkatlice karıştıralım ve sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kremalı milföy dilimleri

6 adet milföy hamuru
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
1 çay bardağı pudra şekeri

Milföy hamurlarını ikişerli olarak, uçları üst üste gelecek şekilde merdaneyle açarak, boylarını uzatıp, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Kabarmaması için üzerlerini çatalla delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kreması için, bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyup sürekli karıştırarak birkaç dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Pişirdiğiniz hamuru doğrama tahtasının üzerine alın. Soğumuş olan kremadan üzerine sürün. İkinci hamuru da üzerine koyun. Tekrar krema sürün. Son hamurunu da kapatıp, üzerine pudra şekeri eleyip, dilimlere bölerek servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.