• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın

CANAN DÜZDOL

Çardak kebabı

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10 Mart 2011
Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
2 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet domates
3 adet sivri biber
2/3 su bardağı süt
5 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
100 gr kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı salça
Tuz, karabiber, kekik

Hoş görüntüsüyle davetlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir yemek olan çardak kebabı için öncelikle kuşbaşı eti, soğan, sarmısak, domates, biberle kavurarak pişirelim. Tuz ve tereyağı da ekleyelim. Suyunu iyice çekince karabiber ve kekik de ekleyerek bırakalım. Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapalım; tuz ekleyelim. 15 santim çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartalım. Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine dolduralım. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirelim. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar peyniri koyalım. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Armutlu tartölet

5 adet armut
300 g tereyağı
50 g toz şeker
50 g bal
150 g pudra şekeri
Yarım paket kuru maya
3 adet yumurta
250 g un
300 ml krem şanti
2 yemek kaşığı elma suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Kalıplar için un ve tereyağı

Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 santimlik küpler halinde bölün. 50 g tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ilave edin ve 1 dakika pişirin. Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın. Sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin. Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin. 10 adet yaklaşık 11-12 santim çapındaki tartölet kalıbını yağlayın. Hamuru kalıplara dökün. Kalan armudu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Sıcakken kalıplardan çıkarın. Krem şantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.