• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Folyoda balık

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26 Mart 2011
2 adet somon balığı
2 adet soğan
2 adet domates
Kekik
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz
Orkide ayçiçek yağı
2 adet patates

Balığı pek çok şekilde pişiriyoruz. Bugün yazacağım tarifte de yine alternatif pişirme stillerinden birini uyguluyoruz. Tavada ama alüminyum folyo içinde pişireceğimiz balık için ben somonu tercih ettim ancak diğer balıkları da aynı stilde pişirerek sofranıza koyabilirsiniz. Gelelim balığımızın tarifine. İlk olarak alüminyum folyoyu, çelik veye teflon bir tavanın içine yayalım; üzerine ikinci kat alüminyum folyoyu tersi yönde serelim. Serme işlemini yaparken, üstünü örtecek kadar folyoyu kenarlardan fazlalık bırakmaya özen gösterelim. Daha sonra, temizlenmiş ve ortalama 1,5 santim eninde kesilmiş somonları, folyonun üzerine dizelim. Balıkların üzerine az miktarda yağ gezdirelim. Üzerine halkalar halinde doğranmış iki soğanı, iki adet doğranmış patatesi, kabuğu soyulmuş ve doğranmış iki adet orta boy domatesi yerleştirelim. İsteğe göre karabiberi, kırmızıbiberi, tuzu ve kekiği dee ekledikten sonra alüminyum folyoyu, hiç hava almayacak şekilde kapatılalım. Ardından tavanın da kapağını kapatalım. Orta derece ateşte yaklaşık 50 dakika, tavanın kapağını hiç açmadan pişirelim. Arzuya göre servis yapalım. Afiyet olsun.

Çilekli rulo

500 gram taze çilek
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker+ 6 çorba kaşığı tozşeker
1 büyük portakalın kabuğu

Fırınınızı 200 derece sıcaklığında ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile döşeyip bir kenara bırakın. Diğer yandan büyük bir kasede yumurtaları çırpın. 3/4 su bardağı şeker ve ince olarak rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karışım köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurta karışımını tepsiye koyup bir kaşığın tersi yardımıyla kenalarına doğru iyice yayın. Tepsiyi 200 derece sıcaklığında ısıtılmış fırının orta katına koyup yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Pişirmede püf noktası: Üstü kızarmış ama parmakla bastırıldığında tekrar eski haline dönecek şekilde olmalıdır. Bu arada, orta boy bir kasede çileklerin yarısını irice doğrayın ve 3 çorba kaşığı şekeri ilave edip, karıştırın. Tepsideki ince kekin üzerine çilekli karışımı döküp,dikkatlice rulo şeklinde sarın. Ruloyu büyük bir servis tabağına alıp üstünü ve çevresini kalan çileklerle süsleyin ve kalan 3 çorba kaşığı şekeri serpin. Ruloyu bir kenarda bekletip tamamen soğuttuktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.