• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
Giriş Tarihi: 25 Mart 2011
4 adet patlıcan
400 g kuşbaşıdoğranmış et
2 adet soğan
250 g mantar
2 adet domates
Yarım çorba kaşığı salça
1 su bardağı et suyu veya su
Orkide sıvı yağ
Tuz, karabiber
Süslemek için:
Domates

Dolmalık biber dilimleri Bolu kebabı için patlıcanların ortasını uzunlamasına keselim ve üzerine tuz serpelim. Yarım saat beklettikten sonra yıkayıp, kurulayalım ve arkalı önlü kızartalım. Kestiğimiz patlıcanların ortalarını açalım. İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkaralım ve küçük küçük doğrayıp bekletelim. Diğer yandan, etleri bir tencereye alalım ve suyunu çekene kadar kavuralım. Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvı yağ ve doğranmış soğanı ekleyelim. 3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyelim. 2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirelim. Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayalım. Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edelim. Hazırladığımız etli karışımı ortasını oyduğumuz patlıcanların içine dolduralım. Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltalım. Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirelim. Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek

Kekikli küçük ekmekler

200 g hazır ekmek hamuru
2 çay bardağı un
25 g tereyağı
1 yumurta sarısı
1 tutam toz şeker
1 çay bardağı süt
4 çorba kaşığı doğranmış siyah zeytin
2 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
1 yumurta akı

Ekmek hamurunu un serpilmiş bir zemine alın. Elinizle açıp ortasını çukurlaştırın. Süt, yumurta sarısı, bir tutam toz şeker ve tuz ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağını hamura ilave edin ve yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurmaya devam edin. Hamuru, top şeklinde kapatıp unlanmış bir kaba alın. Üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Kabaran hamuru unlanmış zemine alıp tekrar yoğurun. Uzatarak kalın hale getirip bıçakla 1 santim kalınlığında dilimler kesin. Kestiğiniz hamurların yarısının üzerine birer tatlı kaşığı zeytin ilave edip birer tutam kekik serpip diğer hamurlarla kapatın. Kenarlarını hafifçe bastırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamurları aralıklı olarak dizin ve 30 dakika bekletin. Hamurların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp kalan zeytinleri ve kekik serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık veya soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.