• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • Namaz Vakitleri
  • VavTv Canlı Yayın
CANAN DÜZDOL

Tavuklu topalak çorbası

canan.duzdol@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Mart 2011
1 tavuk göğsü
1 su bardağı bulgur
1,5 su bardağı un
1 adet pırasa
4 adet taze soğanın yeşil yaprakları
2 baş soğan
1 çay bardağı Orkide zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Tavuklu topalak çorbası için tavuk göğsünü küçük parçalara bölüp haşlayalım. Bulguru, tavuk suyu ile ıslatalım ve içine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış pırasa, yeşil soğanın yaprakları, maydanoz, 1 yemek kaşığı salça, un ve baharatı katıp köfte gibi iyice yoğuralım. Daha sonra küçük parçalara ayırıp unlu bir tepsiye atalım. Bu parçaları tekrar ele alıp avuç içinde misket gibi yuvarlayarak unlu bir tepsiye koyalım. Hazırladığımız topalakları eleğe alıp fazla ununu eleyelim. Güveçte 1 yemek kaşığı salça ve zeytinyağı ile sos hazırlayıp üzerine tavuk suyu dökelim. Soslu su kaynayınca topalakları güvece alıp, yavaş yavaş karıştıralım. 20 dakika sonra tavuk eti ve haşlanmış nohutları ekleyip 20 dakika pişirelim. Üzerine kırmızı biber ekleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.

Çikolatalı parfe

2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
1 adet büyük boy gofret
1 adet kakaolu bisküvi
İri dövülmiş fındık
Sos için:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
1/2 su bardağı toz şeker
1 su bardağısüt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin

Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştırın. Bir kapta yumurta sarılarını 1 çorba kaşığı toz şekerle birlikte köpürene dek çırpın. Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın. Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpın. Üzerine, gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyin. İri dövülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştırın. Derin bir kaba temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltın. Kaşık yardımıyla sıkıca bastırın ve bu şekilde parfe donana kadar buzlukta bekletin. Sosu için; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve toz şekeri bir kapta karıştırın. Üzerine süt ve su ekleyin. Üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Ateşten alıp soğutun. Üzerine margarini eritmeden ilave edin ve mikserle 2 dakika çırpın. Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üzerine ters çevirerek çıkarın. Üzerindeki naylonu sıyırın. Hazırladığınız sosu buzluktan çıkardığınız parfenin üzerine gezdirerek dökün ve servis yapın. Afiyet olsun.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.