
3 kaşık zeytinyağı
6 bardak su
3 adet soğan
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 tepeleme yemek kaşığı un
Nuarın suyu
1 küçük çay bardağı çiğ krema
Tuz, karabiber, muskat rendesi
Kremalı dana nuar yemeğinin ön hazırlığı olarak dana nuarı bütün olarak zeytinyağında ve harlı ateşte çevirerek kızartalım. Ardından derin bir tencereye alıp üzerine yeteri kadar suyu, kabukları soyulmuş ama doğranmamış bütün haldeki soğanları, sarımsağı, tuzu ve karabiberi ekleyelim; çok kısık ateşte 3-4 saat pişmeye bırakalım. Et piştikten sonra (kürdan yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz) altını kapatıp soğumaya bırakalım. Etler iyice soğuduğunda keskin bir bıçak ile parmak kalınlığında dilimler keselim ve fırına girebilecek bir servis tabağına düzgün şekilde dizelim. Öte yandan sos için tereyağı ile unu birlikte kavuralım. Kokuçıkmaya başladığında kepçe ile azar azar soğuk et suyundan ilave edelim. Koyu boza kıvamında bir sos elde edince daha fazla sulandırmadan sosun içine kremayı ilave edip iyice karıştıralım. Tuz, az karabiber ve biraz da muskat rendesi koyduktan sonra ateşten alalım. Sos ılındığında etlerin üzerine yayalım. Sıcak olarak servis yapmaya özen gösterin. Afiyet olsun.
Brüksel lahanalı pizza
Hamuru için:
2 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu
125 gr margarin
Tuz
İçi için:
1 adet soğan
1 kg brüksel lahanası
12 adet minik sosis
4 yumurta
2 yemek kaşığı Orkide sıvı yağ
200 gr krema
Karabiber
Muskat
Yarım demet maydanoz
Un, kabartma tozu, bir miktar tuz, yağ ve birkaç yemek kaşığı soğuk suyu karıştırıp bir hamur yoğurun. Daha sonra hamuru açın ve yuvarlak bir tart ya da fırın tepsisine yayın. Hamuru çatalla birkaç yerinden delin ve bu şekilde 45 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Diğer yandan Brüksel lahanalarını temizleyin ve 15 dakika kadar haşlayın. Yumuşadıktan sonra iyice süzülmelerini sağlayın. Soğanları küp küp doğrayın ve lahanalarla karıştırın. Sosisleri yağda birkaç dakika kızartın ve bir köşeye alın. İçine kremayı, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyip iyice karıştırın. Pizza hamurunun üzerine ilk olarak soğanlı, lahanalı karışımı yayın, daha sonra sosisleri ekleyin. 175 derecede bir saate yakın pişirin. Son olarak üzerini kıyılmış maydanozla süsledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.